VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

Lewis Hamilton og Sebastian Vettel er på kant efter deres sammenstød under safetycar - briten er rasende over, tyskeren kørte op på siden af ham

Formel 1's nye amerikanske ejere ønsker sig større personligheder blandt kørerne og flere konflikter, fordi det er guf for medierne og fans.

Man skulle tro, VM-favoritterne Lewis Hamilton og Sebastian Vettel prøvede at leve op til det, for de to førende i VM-stillingen gik i flæsket på hinanden både under og efter det kaotiske grandprix i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Under safetycar på vej ud af sving 16 kørte Sebastian Vettel først op i Lewis Hamilton og dernæst op på siden af den førende brite for at brokke sig.

Road rage, som var det på en cykelsti eller offentlig vej.

- Hvis han vil bevise, han er en mand, burde vi gøre det uden for bilerne. Ansigt til ansigt, tordnede Hamilton.

Briten bremse-testede, mente Sebastian Vettel, men dommerne var uenige. Tyskeren fik en ti sekunders stop-and-go-straf plus tre hak i licensen for at køre på siden af Hamilton og ind i ham i en 'potentiel farlig manøvre'. Vettel er nu oppe på ni strafpoint. Hvis han når op på 12, så bliver han udelukket fra det næste grandprix. Det er dog endnu ikke sket i F1-historien.

Straffen er for lille, og Sebastian Vettels opførsel en skændsel, mente Lewis Hamilton og nægtede at have bremse-testet Ferrari-rivalen.

- Jeg kontrollerer farten, så som til alle de andre genstarter sagtnede jeg farten på samme sted. Tydeligvis sad han og sov og kørte ind bag i mig. Men det var ikke problemet for mig!

- Derimod kører han op på siden af mig og med vilje ind i en anden kører og slipper mere eller mindre af sted med det uden straf - han blev stadig firer - jeg synes, det er en skændsel. For at være helt ærlig: Jeg synes, han vanærede sig selv i dag.

- Jeg synes, han kører farligt med risiko for en anden kører. Det var heldigt, at vi kørte så langsomt. Havde vi kørte hurtigere, ville det have været endnu værre. Forestil dig alle de børn, som så Formel 1 i dag, og de ser den slags opførsel fra en firedobbelt verdensmester. Jeg synes, det siger det hele, siger Lewis Hamilton.

Både Lewis Hamilton og Sebastian Vettel måtte en ekstra tur i pitten, hvilket kostede sejrschancerne. Foto: Imago sport/All Over Press
Både Lewis Hamilton og Sebastian Vettel måtte en ekstra tur i pitten, hvilket kostede sejrschancerne. Foto: Imago sport/All Over Press
 

Som vanligt var Sebastian Vettel hysterisk over radioen under løbet, og da han fik besked om straffen.

Bagefter var han faldet lidt mere ned.

- Den førende dikterer farten, men som vi kommer ud af svinget, accelerer han og bremser derefter så meget, at jeg ikke kunne stoppe i tide.

- Jeg synes ikke, det var nødvendigt. Jeg tror ikke, det var med vilje, at han bremse-testede mig; jeg tror ikke, han er den type. Men sådan endte det.

- Til syvende og sidst er jeg uenig med straffen, for hvis du skal straffe mig, skal du straffe os begge, for det var ikke måden at gøre det på, mener Vettel.

Ifølge dommerne og FIA's telemetri så bremse-testede Hamilton ikke.

Et fantastisk show: 'Vi er bare glade for Kevin'

Kevin i syvende himmel: 'Et mirakel'

Karrierens fedeste overhaling: Her napper Kevin TO på én gang!

Snusede til podiet: Kevins kaotiske kanonløb

Kevins makker klager: Træt af at blive udstillet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter