VM-håbet lever: Haas-optur i grotesk grandprix

Begge Haas-kørere nåede i pointene på Interlagos i et løb, som Max Verstappen havde vundet, hvis ikke en rival havde lavet en utilgivelig handling 

Følg Formel 1

Oven på en række skuffende resultater for Kevin Magnussen, kan han og Haas-teamet vende snuden mod Abu Dhabi med rank ryg og en marginal chance for at hente Renault i konstruktør-VM.

Brasiliens Grand Prix havde det hele.

Spænding, kontrovers, overhalinger og godt race. Lewis Hamilton vandt foran Max Verstappen, men kun fordi Esteban Ocon på grotesk vis kørte hollænderen af.

Roman Grosjean og Kevin Magnussen sluttede otter og nier, og med en skidt for weekend for Renault betyder de seks point, at forspringet er 'nede' på 24 point i konstruktør-VM. Samtidigt har den danske Haas-kører nu opnået 55 point og samme antal som i debutsæsonen i 2014 for McLaren.

Der var tegning til mere, men han løb tør for omgange. Charles Leclerc blev 'best of the rest' for Sauber med Haas-duoen lige i hælene. Men hvor både Leclerc og Grosjean sluttede deres løb med at passe på deres langsomme medium-dæk, var Magnussen på jagt til det sidste på hurtigere supersoft.

Da det ternede flag kom frem, var han kun få sekunder fra de afgørende angreb, men holdt sig pænt tilbage.

- Jeg havde farten, men der var ikke det store hverken at tabe eller vinde. Der var ingen grund til at lave noget dumt til sidst mod sin teamkammerat, når vi ligger godt til for teamet, siger Magnussen.

- Vi gjorde, alt hvad vi kunne i dag. Det var rart at køre dobbelt-point hjem til teamet. Alle får bonus, når det sker. Nu skal vi bare videre til Abu Dhabi og forhåbentlig sætte en hel weekend sammen for en gangs skyld.

Haas hentede en smule på Renault i VM-stillingen og tog som bonus rivalen med en omgang. Foto: Andre Penner/Ritzau Scanpix
Haas hentede en smule på Renault i VM-stillingen og tog som bonus rivalen med en omgang. Foto: Andre Penner/Ritzau Scanpix
 

For feltets anden skandinav udviklede grandprixets sig som et mareridt. Svenske Marcus Ericssons Formel 1-karriere går på hæld, og lørdag leverede Sauber-køreren sin bedste tidtagning nogensinde. Men søndag faldt det hele fra hinanden - bogstaveligt talt.

Allerede på vej til startgridden røg de første dele af raceren. Den blev kun sværere at håndtere, da han kørte ind i Romain Grosjean i starten. Franskmanden var i stand til at fortsætte trods problemer med balancen, mens Ericsson senere måtte udgå.

Kevin Magnussen var også ude og danse lidt med svenskeren i den hektiske start. Han var en tur af banen, men ingen skade skete, og den danske Haas-kører mistede kun den ene forventede placering til Daniel Ricciardo. Red Bulls australier var rykket bagud til start på grund af en motorstraf.

Herfra grundlagde han sit fornemme løb med et meget langt første stint på soft inklusiv en aggressiv og lækker overhaling af den sårede Ericsson. Det muliggjorde et andet stint på supersoft og angreb til sidst, mens de fleste rivaler var på det langsommere medium-dæk.

Haas' store rival Renault havde ikke noget videre heldigt løb. Carlos Sainz præsterede at køre ind i sin egen teamkammerat, hvilket er et brud på regel nummer et - også selv om spanieren har kurs mod McLaren. Senere blev Nico Hülkenberg trukket ud af løbet med tekniske problemer.

Mercedes kom bedst fra start, men løbet var Max Verstappens. Lige indtil Esteban Ocon tabte hovedet. Foto: NELSON ALMEIDA/Ritzau Scanpix
Mercedes kom bedst fra start, men løbet var Max Verstappens. Lige indtil Esteban Ocon tabte hovedet. Foto: NELSON ALMEIDA/Ritzau Scanpix
 

Løbets helt store oplevelse var Max Verstappen. For konkurrencens skyld kan man kun håbe, at Honda forsætter den positive udvikling, så Red Bull bliver en reel udfordrer til Mercedes og Ferrari i næste sæson.

Med blændende kørsel tog han kampen op med Mercedes-duoen i front og gjorde Lewis Hamilton helt befippet med sin fart og smukke manøvrer.

Anden sejr i træk til hollænderen var i hus ... lige indtil Esteban Ocon lavede en decideret hjerneblødning. Force India-køreren var taget med en omgang, da han lige pludselig forsøgte en overhaling på den førende kører i løbet. De kolliderede, Verstappen snurrede af banen, Hamilton slap forbi, og selv om han kunne fortsætte, var det med store skader på bilen.

- Hvilken fucking idiot, rasede Verstappen over radioen.

Hamilton vender farlig situation på hovedet: - Mangel på respekt

Kan du heller ikke se forskel? Kevin har fået en dobbeltgænger

Hamilton stikker til Alonso: Selv skyld i nedturen

Ocon forsvarede sig med, at han var foran og ikke fik plads. Men man forstår Red Bull-kørerens frustration. Når man er taget med en omgang, skal man slet ikke forsøge den slags.

'Noget af det værste kørsel, jeg har set i Formel 1', bemærkede den tidligere F1-kører Jolyon Palmer på BBC. Kevin Magnussens tidligere kollega mente, at Ocon var heldig med et slippe med en tur gennem pitlane i stedet for en diskvalifikation.

Der kan vente ham et efterspil fra det internationale motorsportsforbund, FIA.

Samtidig lukkede Mercedes som forventet kampen om konstruktør-VM.

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Da F1-teams kæmpede om Magnussen

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind