VM-katastrofe: Fejl til 439 kroner koster sejr til millioner

59 euro eller 439 kroner. Det koster det tændrør, der kostede Sebastian Vettel dyrt i det japanske grandprix

Ryger VM-drømmen her? Vettel udgår med motorproblemer - og sidder så fast bilen

HAHA, SE DET KOMISKE TV-KLIP, HVOR VETTEL END IKKE KAN KOMME OP AF RACEREN

Sebastian Vettel så i starten af sæsonen ud til at være et godt bud på en Formel 1-verdensmester, men han har ikke vundet et grandprix siden juli i Ungarn. De seneste tre løb har han haft tekniske problemer, og i weekenden i Japan måtte han udgå med nye tekniske problemer. Denne gang var det et tændrør, der var problemer med, og det piner Ferraris præsident Sergio Marchionne.

- Når det er en ting, der koster 439 kroner på en bil, der koster flere millioner, som går i stykker og koster os en sejr, så er der meget lidt at sige. At tabe et VM-løb på så dum en detalje på en sag, som man normalt ikke engang tænker på, det er meget frustrerende, siger Marchionne til Milano Finanza.

Vettels seneste Ferrari-kontrakt indbringer ham over tre år den imponerende sum af 892 millioner kroner - svarende til 5,7 millioner kroner om ugen - og grandprix-sejre vil blot forbedre hans og teamets økonomi yderligere via diverse millionbonusser og forbedrede sponsor-kontrakter.

Vettel og Ferrari havde problemer i weekenden. Foto: AP

 

- Vi har haft for mange problemer de seneste uger, og det må vi tage fat i. Vi må også være meget opmærksomme på de små detaljer, det gælder alle komponenter, som kommer til vores Formel 1-team, og som siden havner i bilen, siger Marchionne.

- Formentlig er det sådan, at vi har ignoreret det i lang tid, og de seneste uheld har desværre påvirket vores team rigtig meget. Det handler om små ting, som får meget store konsekvenser. Vi kommer til at analysere det problem og også løse det, siger Marchionne, inden han slår fast, at ingenting er tabt endnu.

Med fire løb tilbage kan verdensmesterskabet dog definitivt afgøres i forbindelse med næste løb i USA, hvor Mercedes' Lewis Hamilton kan tilbageerobre den VM-titel, han tabte til Nico Rosberg sidste år.

Vettel er med sine skuffende resultater på det seneste faktisk truet på andenpladsen af finske Valtteri Bottas, der kun er 13 point efter Vettel, mens Vettel har 59 point op til Hamilton.

I konstruktørernes verdensmesterskab er Ferrari hele 145 point efter Mercedes, mens der kun er 92 point ned til Red Bull. Næste løb i amerikanske Austin køres søndag 22. oktober.

Der har ikke været meget at smile af for Vettel på det seneste. Foto: AP

 

 

Hvis du synes, Vettel vs Stroll var mærkværdigt, så skal du se disse underlige episoder fra F1:

Se også: Guld i generne: VM-titel til Schumachers datter!

Se også: Hamiltons appel til Schumachers kone

Se også: Dystede mod Kevin: Nu er han den ultimative playboy

Foto: AP Sport og Spil Kevin på kant med F1's alfahanner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen