Voldsomt Renault-angreb på Kevin preller af på Haas

Det amerikanske F1-team glæder sig til samarbejdet med Kevin Magnussen og tager sig ikke af den voldsomme kritik, Renault-direktør Abiteboul netop har ytret mod danskeren

Haas-bossen Günther Steiner glæder sig til at samarbejde med Kevin Magnussen Foto: Jan Sommer
Haas-bossen Günther Steiner glæder sig til at samarbejde med Kevin Magnussen Foto: Jan Sommer

- Kevin er en respekteret racerkører, og det lægger jeg vægt på. Vi ser alle frem til at arbejde sammen med ham.

Haas' boss, Günther Steiner, skal ikke bruge mange ord til at lægge afstand til Renault-boss Cyril Abitebouls tilsvining af Kevin Magnussen i det nyeste nummer af det franske motorsportsblad Auto Hebdo.

Efter at have vundet magtkampen i den genopstandne topteam og fået teamchef Frédéric Vasseur til at tage sit gode tøj og forlade teamet øjeblikkeligt, har den tidligere Caterham-chef åbenbart haft behov for at markere sig.

I hvert fald har Cyril Abiteboul fået sendt en kaskade af beskyldninger af sted mod Kevin Magnussen, som valgte at bryde med Renault, da det franske mandskab ikke ville give danskeren en toårig kontrakt.

Det ønske var det amerikanske Haas-mandskab mere end klar til at opfylde.

- Magnussen kunne sagtens være det mest naturlige valg, da vi ønskede at bevare en bestemt linje. Ikke desto mindre var der en, som gjorde fremskridt, mens en anden gik i stå. Personligt har Magnussen skuffet mig med sine præstationer og sin opførsel, siger Cyril Abiteboul i interviewet, som websiden f1i.com har citeret fra.

Kevin Magnussens brud med Renault har uden tvivl spillet ind i overvejelserne, da Frédéric Vasseur i forgårs valgte at gå.

Forklaringen: Uenighed i ledelsen om fremtiden.

Og måske også en forklaring på Abitebouls angreb på Kevin Magnussen, mener Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt.

- Han lyder som lidt af en hidsigprop, og når Vasseur også er skredet, så tegner der sig et billede af intern ballade, hvor Abiteboul åbenbart skulle af med noget damp, siger Jason Watt

Modsat Cyril Abiteboul var teamchefen ovenud begejstret for danskeren, som åbenbart i løbet af sæsonen fik trådt den nye Renault-chef så godt og grundigt over tæerne, fordi Kevin Magnussen igen og igen skældte ud over Renault-racerens manglende formåen.

Midt i sæsonen var det faktisk blevet Cyril Abitebouls ansvarsområde at få gjort Renault konkurrencedygtig, og franskmanden, der forinden havde stået for kontakten til 'motoraftageren' Red Bull, blev sendt til fabrikken udenfor Oxford for at få styr på tingene.

Det er en kritik som Renault-chefen indirekte har svaret tilbage på med følgende svada:

- Han er et naturtalent, men han har ikke nok disciplin og finder hele tiden på for mange undskyldninger.

Det var altså ikke skudsmålet om Kevin Magnussen, da han kom i verden og kørte for McLaren, hvor han fik ros for være 'mere end køreklar' og god til at melde tilbage om McLaren-raceren, som på daværende tidspunkt ikke var meget bedre end 2016-udgaven af Renault-raceren.

Og det var også tilmeldingerne til ingeniørerne, som Cyril Abiteboul kalder for 'undskyldninger', som i sin tid fik McLaren til at foretrække Kevin Magnussen fremfor den nuvværende Force India-kører, Sergio Perez, Mexico, da danskeren forud for 2014-sæsonen overfor var brik i en magtkamp i McLaren-regi.

Så det usædvanlige personnangreb kan langt hen ad vejen minde om et forsøg fra den nye Renualt-boss på at få vasket hænderne.

Kevin Magnussen er skiftet til Team Haas. Et skifte, der begejstrer Jason Watt

Cyril Abiteboul er skuffet over Kevin Magnussen, der ifølge franskmanden manglede disciplin. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 11. jan. 2017 - kl. 22:30 Renault-boss storsviner Kevin: Her er de hårde beskyldninger

Se også: Teamchef kæmpede for at beholde Kevín: Nu er han fyret

1 af 2 Da sæsonens sidste løb var kørt i Abu Dhabi mødtes Kevin Magnussen med Haas. Teamher Gene Haas er manden i sort skjorte, mens teamchef Günther Steiner er manden i grå skjorte Foto: Jan Sommer
2 af 2 Haas-bossen Günther Steiner glæder sig til at samarbejde med Kevin Magnussen Foto: Jan Sommer
66 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere