Annonce:
Annonce:

Vrede rivaler forlanger hård straf

Med Mercedes og Ferrari i spidsen understreger de øvrige hold alvorligheden af, hvis Red Bull har overskredet budgetloftet

Munter Max Verstappen kan blive mester i Singapore: 'Det er nice med mindre pres på'
Annonce:
Følg Formel 1

MARINA BAY (Ekstra Bladet): 2021-sæsonen var på banen en intens fight mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton, mens deres teamchefer, Christian Horner og Toto Wolff, sideløbende udkæmpede en underholdende verbal boksekamp i paddocken.

Som Red Bull har domineret i 2022, og Mercedes byggede en dårlig bil, har der ikke været mange udvekslinger.

Men kontroverserne mellem de to teambosser fik ny næring, da anklager om, at Red Bull (og Aston Martin) har overskredet budgetloftets første år så dagens lys.

De mest farverige britiske aviser spekulerer allerede i, at Lewis Hamilton kan få det verdensmesterskab tilbage, som de mener, han blev frarøvet i den kontroversielle Abu Dhabi-finale.

Så vidt går det næppe, men rivalerne er rasende, kræver hårde straffe og lægger pres på det internationale motorsportsforbund, FIA.

Annonce:

- Der er et hold, som har lavet en mindre overtrædelse og et andet hold, som er fundamentalt og massivt over, og som stadig bliver undersøgt. Det er en offentlig hemmelighed i paddocken, siger Toto Wolff.

Red Bull er under mistanke for en anseelig overskridelse af budgetloftet sidste år, som både kan have givet dem en fordel i fjor og til denne sæson. Foto: Lillian Suwanrumpha/Ritzau Scanpix
Red Bull er under mistanke for en anseelig overskridelse af budgetloftet sidste år, som både kan have givet dem en fordel i fjor og til denne sæson. Foto: Lillian Suwanrumpha/Ritzau Scanpix
 

Der tales om en overskridelse i størrelsesordenen syv millioner dollar over de tilladte 145 millioner.

- Budgetloftet er den vigtigste udvikling af reglerne for at sikre lige konkurrence og give hold, som ikke har de samme midler en chance for at indhente de forreste ved at sætte en grænse for forbruget hos de største teams. Det er enormt vigtigt, at disse regler bliver opretholdt.

- Det er en sværvægter. Vi benytter brugte dele. Vi opererer ikke, som vi har lyst til. Vi udvikler ikke, hvad vi kunne udvikle. Vi har måttet opsige 40 mennesker, som er hårdt savnet i vores organisation, og det var et enormt projekt at holde os under grænsen, siger Mercedes-bossen.

Ferraris Laurent Mekies er enig i sagens alvorlighed og forventer fuld gennemsigtighed og maksimale straffe fra FIA.

- Vi tager det meget seriøst, for syv millioner er meget omgangstid, siger han.

Toto Wolff skærper igen tonen over for rivalen Red Bull. Foto: Caroline Chia/Ritzau Scanpix
Toto Wolff skærper igen tonen over for rivalen Red Bull. Foto: Caroline Chia/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Alfa Romes Frederic Vasseur bemærker, at en millimeter kan betyde diskvalifikation eller underkendelse af en del på bilen. Så hvis et andet hold har brugt ekstra millioner på udvikling, er det en kæmpe sag.

Red Bull fastholder, at der er tale om ren spekulationer. Som Ekstra Bladet har fået situationen forklaret, er teamet overbevist om, at de ved deadline tilbage i marts indleverede et regnskab adskillige millioner under grænsen.

Siden har der været en masse kommunikation mellem holdene og FIA om fortolkningen af det nye reglement. Hvad tæller med, hvad tæller ikke? De hævder, at en eventuel overskridelse vil være et resultat af, at reglerne i praksis har ændret sig.

Christian Horner afviser alle anklager. Foto: Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix
Christian Horner afviser alle anklager. Foto: Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix
 

Og så kan Red Bull heller ikke forstå, hvordan Toto Wolff har så indgående et kendskab til de øvrige teams budgetter ...

- Hvor har de informationer fra? FIA har ikke engang taget stilling. Deres kommentarer er uacceptable og injurierende, siger Christian Horner.

Annonce:

Under lørdagens pressekonference var han stiktosset og beskyldte rivalerne for 'kaste med sten, når man selv bor i et glashus', og at sagen handlede om at fjerne opmærksomhed fra deres egne fejl.

SE OGSÅ: Skandale under opsejling: Anklaget for snyd

Da Ekstra Bladet lørdag morgen talte med den normalt åbenmundede Haas-teamchef Günther Steiner konstaterede han blot, at i hans verden er man uskyldig, indtil modsatte er bevist.

FIA forventes at offentliggøre deres undersøgelser af 2021-budgetterne på onsdag.

Fik du læst?

Lidt af en overscoring

- Jeg er stadig vred

Her er tv forbudt: Kom med bag Haas' lukkede døre

- De ønsker os ikke, husk det!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: