Watt: Derfor skifter F1-team til 'langsomme' Honda

Red Bull tror ikke på et verdensmesterskab så længe, de kører med en Renualt-motor. Derfor satser de på Honda, der kan gå under radaren hos Toro Rosso, mener Formel 1-ekspert Jason Watt

Hør hvad den spanske stjerne, Carlos Sainz, har at sige om Toro Rosso-motoren. Video Tv3 Sport

- Red Bull sidder og tænker, vi bliver nok ikke verdensmester med en Renault-motor lige foreløbig.

Derfor vælger det storsatsende team at sætte sin lid til, at Honda på sigt kan udvikle en vindermotor til talentholdet Toro Rosso, som Red Bull-teamet selv kan få, når japanerne viser resultater. Det mener Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt, om, at Toro Rosso nu vil ud af samarbejdet med Renault for at skifte til den japanske fabrikant Honda.

Honda er leverandør af motoren i McLaren, men det har længe været et dårligt match. Så dårligt, at den tidligere verdensmester Fernando Alonso gennem længere tid har været alt andet end tilfreds med sin McLaren-racer, og Jason Watt er enig i, at Honda ikke har leveret gode resultater endnu.

- Honda er slet ikke der, hvor de skal være nu, og de har taget alt for lang tid om det, men tænk nu hvis de rammer den i skabet om 1-2 år. Gør de det, så ved vi godt, hvem der får Honda-motorer – det gør Red Bull. På den måde har de en chance for måske at slå Mercedes eller Ferrari.

Hør den spanske superstjerne svine den 'langsomme' Honda-motor til her:

Vinder aldrig med Renault
Det kan undre, at Toro Rosso vælger at skifte Renault ud med den udskældte Honda-motor, men det er der flere grunde til, mener Watt.

Et er, at Red Bull selv kan være med til at udvikle og tilpasse motoren til bilen. Noget andet er, at energidriksmastodonten er klar over, at Renault først og fremmest vil vinde med deres eget team.

- En dag kan situationen ende med at blive lidt ligesom, den er for Williams hos Mercedes. Man har en god motor, men bliver aldrig verdensmester, fordi fabriksteamet beholder det bedste til sig selv. Det vil også sige, at Renaults team har lidt flere hestekræfter den dag, de ligger og kæmper med Red Bull, hvis de skulle være så heldige, og så vil de jo hellere selv vinde.

Specielt frygten for aldrig  at få en konkurrencedygtig motor skal ifølge den tidligere racerkører være hovedårsagen til skiftet.

- Mercedes har helt klart flere hestekræfter i deres eget team, end kunderne har, og den situation er jeg sikker på, at Red Bull kunne frygte ude i fremtiden, Derfor har man nok valgt at sige; vi har Toro Rosso, hvor vi udklækker talenter, hvorfor så ikke også udklække en vindermotor, som kun vi har i feltet.

McLaren vil så modsat forsøge sig med den franske fabrikant Renault forud for næste sæson. Det skulle Honda angiveligt have bekræftet ifølge det spanske medie Marca.

Se også: Mirakuløst F1-comeback udløser vildt raseri: 'Han var ulidelig dengang'

Se også: Trods intern krig: Udskældt F1-stjerne tæt på ny aftale

Se også: Haas i stort sats: Her er planen for Singapore

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her:

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen