Watt: Hamilton var heldig, men tre andre imponerede

Lewis Hamilton var heldig med sin gamblint, og mens Kvyat kørte med hovedet et vist sted, så var det Sergio Perez, der imponerede Jason Watt mest i Monaca. Læs hans analyse her

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

MANGE TAGER til Monaco i håbet om at score den store kasino-gevinst, og man må sige, at Lewis Hamilton sikrede sig den firehjulede jackpot med den lidt heldige sejr i fyrstedømmet.

I regnvejret blev løbet startet bag safety car, og det fjernede muligheden for rokader i henhold til startopstillingen. Daniel Ricciardo fløj af sted fra en sløv Rosberg, som kæmpede noget med at finde grebet og farten. Omsider blev der givet teamordre til Rosberg, og han måtte lade Hamilton gå forbi.

På omgang 14 skifter Sebastian Vettel fra regndæk til intermediate-dækket, og han er straks hurtigere end de andre på banen. Jeg undrede mig over, at det tog andre teams så længe at tage beslutningen om at følge samme strategi.

Jenson Button under fredagens test i Monaco (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Ku' være gået grueligt galt: F1-stjernerne i farligt uheld

PÅ OMGANG 21 tog Mercedes beslutningen om, at Rosberg skulle skifte til samme type dæk som Vettel, og mange andre fulgte snart trop. Til sidst var det faktisk kun førende Ricciardo og Lewis Hamilton som toer, der ikke havde foretaget et dækskifte. Red Bull-køreren skiftede så, og Lewis Hamilton fortsatte på sine regndæk og var håbløs langsom på den optørrende bane.

Det blev efterhånden tydeligt for enhver, at Hamilton ville forsøge at fortsætte på sine regndæk, indtil banen var tør nok til at gå på slicks, og jeg sad hjemme i stuen og var langtfra enig i den beslutning. Hamilton ville løbe en kæmpe risiko, hvis han skulle på slicks før alle andre, fordi en bane, som kun er tør i det smalle racingspor og nogle steder i skyggen stadig våd på hele banen, er mega-risikabel at begå sig på med slicks-dæk.

Jeg spåede, at Hamilton ville ’sætte den i hegnet’, når han skulle have slicks på, men faktisk fik englænderen trukket sit stint ud så længe, at banen var så tør, at mange teams skiftede samtidigt med ham.

Lewis Hamilton vandt på bekostning af Daniel Ricciardo, der mistede sejren på en fatal pitstopsfejl. (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton vandt på bekostning af Daniel Ricciardo, der mistede sejren på en fatal pitstopsfejl. (Foto: Jan Sommer)
 

DET HAVDE DOG kostet at køre så langsomt på de sidste omgange, at Ricciardo nu havde indhentet Hamilton, og jeg vidste godt, at når Hamilton skulle køre sin første omgang på slicks, kunne den umuligt blive lige så hurtig som Ricciardo på sine intermediates. Ergo ville Ricciardo komme ud før Hamilton, da han en omgang senere foretog sit stop.

Men, men, men ... Hamilton havde heldet på sin side. Da Daniel Ricciardo kom flyvende i pit, var der sket en misforståelse om, hvilke dæk der skulle på, og det betød det forfærdelige, at der slet ikke var noget klar, da bilen blev hævet op og fik afmonteret sine hjul.

Det tog en evighed (ni sekunder) at komme med det rette gummi, og da Ricciardo igen kommer ud på banen, var det trods det fatale stop alligevel lige i hælene på Hamilton. Det må være surt at tabe et løb på den måde, men der vil altid være tabere i Monaco.

Kevin Magnussen var godt indebrændt på Kvyat (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Frustreret Kevin: Hans hjerneblødning ødelagde mit ræs

APROPOS tabere i Monaco skal der på den liste tilføjes folk som Jolyon Palmer, Daniil Kvyat, Max Verstappen, Marcus Ericsson og desværre også Kevin Magnussen.

Førstnævnte crashede uheldigt bag safety car, inden løbet overhovet var begyndt. Han fik givet for meget gas, lige inden han kører hen over fodgænger-overgangen, som i regnvejr på det hvide maling er glat som is.

Max Verstappen havde heller ikke meget held i Monaco. Sidste år kørte han galt på spektakulær vis i et overilet forsøg på en overhaling, og i år kørte han først galt i kvalen, og i løbet var han i hegnet to gange, før det omsider var slut for hollænderen, som nok skal lære at skrue lidt ned for blusset, når hegnet står så tæt på kørebanen.

Daniil Kvyat og Kevin Magnussen krydsede klinger, og det endte med dem begge i hegnet, og i denne episode gjorde Kevin i mine øjne intet forkert.

Daniil Kvyat var skyld i sammenstødet med Kevin Magnussen, mener Jason Watt. (Foto: AP)
Daniil Kvyat var skyld i sammenstødet med Kevin Magnussen, mener Jason Watt. (Foto: AP)
 

ET PAR SVING inden det gik galt, så det ud, som om Kevin lavede en kørefejl og kom ved Swimmingpool-chikanen skidt ud af svinget, men Kevin kunne senere fortælle, at Kvyat faktisk påkørte danskeren bagfra, hvilket forklarer den dårlige udgang på svinget.

Men russeren var ikke færdig med at kvaje sig, for i Rascasse-svinget forsøgte han med en håbløs overhaling som aldrig ville kunne lade sig gøre, og de endte begge med at køre i autoværnet.

Kevin kunne dog fortsætte, men ramte igen autoværnet på egen hånd, lidt efter han havde fået sine slicks-dæk på – exit Magnussen.

Der var omvendt også folk, som vandt i Monaco, og en af dem var mexicanske Sergio Pérez, som i sin Force India racer virkelig havde fart på. Han kørte på omkring omgang 50 de hurtigste tider af alle på banen, og han var oppe på en tredjeplads, hvilket må siges at være yderst imponerende af ham og teamet.

LEWIS HAMILTON styrede begivenhederne oppe foran, og til sidst i løbet kørte han imponerede hurtigt på sine ultra-soft-dæk, som nu havde rigtig mange omgange på bagen. Englænderen vandt, og som sidegevinst kunne han se sin teamkammerat Nico Rosberg have en skidt eftermiddag uden overhovedet at have fart i bilen. Tyskeren sluttede syver efter et pinligt tab af en placering til Nico Hulkenberg få meter før slutflaget.

Denne søndag satte gang i Hamiltons forsvar af VM-titlen, og det var godt for Formel 1-spændingen i toppen.

Daniel Ricciardo racer mod sit pit-crew, efter det kostede ham sejren i Monaco. (Foto: TV3 Sport) Formel 1 Red Bull-stjerne sviner sit hold: Jeg føler mig røvrendt

Kevin Magnussen havde en sort dag i Monaco, hvor danskeren først blev påkørt og siden selv sendte sin Renault-racer i barrieren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kollision koster Kevin: Red Bull smider sejren efter grotesk fejl

 

***

 

Top 3

1. Sergio Pérez var dagens mand, da han i sin Force India kørte en tredjeplads hjem. Imponerende som han kørte hurtigst af alle i feltet i store dele af løbet.

2. Fernando Alonso blev femmer, som må siges at være tiltrængt for McLaren/Honda-teamet. Men det er næppe en performance, de kan kopiere, når vi igen kommer til de rigtige baner.

3. Daniel Ricciardo var hurtigst i kvalen, og han var også hurtigst under de våde forhold i løbet. Men han blev frarøvet sejren, da teamet klodsede i det og ikke havde dæk klar under pitstoppet.

 

Bund 3

1. Daniil Kvyat kørte med hovedet oppe et vist sted, og hans tre placeringers straf til næste løb på baggrund af kollisionen med Magnussen er ganske fortjent.

2. Marcus Ericsson forsøgte sig med en overhaling samme umulige sted, som Kvyat gjorde det på Magnussen, og svenskeren gjorde det endda på sin teamkammerat, så de bege endte i autoværnet.

3. Rosberg havde et skidt race, og det skulle ikke blive til rekordmange fem sejre i træk i Monaco. At blive overhalet få meter før slutflaget er heller ikke klædeligt.

4 kommentarer
Vis kommentarer