Watt: Hold dig væk fra alt andet, Kevin

Jason Watt besvarede i aftes spørgsmål fra Ekstra Bladets læsere op til Kevin Magnussens overraskende comeback i det australske Formel 1 grand prix

Kevin Magnussen bør ikke forsøge at genstarte karrieren i andre serier end Formel 1, hvis det står til Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watts. (Foto: AP)
Kevin Magnussen bør ikke forsøge at genstarte karrieren i andre serier end Formel 1, hvis det står til Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watts. (Foto: AP)

Der er ingen tvivl om, at både Jason Watt og læserne ønsker det bedste for Kevin Magnussens comeback. Det stod klart, da Ekstra Bladets Formel 1-ekspert gav svar på brugernes mange spørgsmål under en chat-session tirsdag aften.

Jason Watt manede dog til mådehold, hvad angår forventningerne til McLaren-danskeren. Det til trods, mener han, Magnussen bør fokusere fuldt og fast på Formel 1 og se bort fra andre alternativer uanset udfaldet af racerløbet i Melbourne.

- Jeg har hele tiden ment, at Kevin bør afholde sig fra at køre andre serier end Formel 1. Han tager i mine øjne en for stor chance ved at køre f.eks. GP2, Indycar eller andre lignende serier, lyder det fra Watt.

- Hvis ikke han vinder der, vil han løbe chancen for at ødelægge sin Formel 1-status. Hellere vente i kulissen på chancer som denne. Jeg mener klart, at simulatorkørsel hos McLaren er det bedste, Kevin kan gøre. Og derved også holde sig fra at køre andre løbsserier, siger Watt.

Se også: Frygter for Kevin: Er det turen værd?

Med en Honda-motor, der i den grad har været en udfordring at arbejde med, konkurrerer McLaren-kørerne reelt set ikke om placeringer, men om ’holde’ længst. Så podie-placeringer er ikke det, der tæller for Magnussen i Melbourne.

- Tror det kommer bag på mange, hvor meget bøvl Honda har haft. Ikke mindst dem selv. Det bliver en kamp om hvem, som når længst af de to McLaren-biler. Jeg tror heldigvis ikke på, at teamet vil 'skrue ned' for Kevin, så han har alle chancer for at køre op mod Jenson Button, og det er i sagens natur det allervigtigste at få gjort, lød det.

Kevin Magnussen er blevet kastet direkte tilbage i Formel 1-manegen, men danskeren og McLaren får det efter alt at dømme svært i Australien. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 17:06 Ekspert: Kevin kan glemme alt om podiet

Mange af læsernes spørgsmål gik desuden på mystikken om Alonsos tilstand og muligheden for, at spanieren er på vej væk fra McLaren. Det afviser Watt.

- Lad os holde os til fakta, og det er at Alonso skal tage den med ro i 20 dage. Så må vi se om han redder sig en influenza til den tid. Men jeg tror ærligt ikke, at Alonso kunne finde på at sætte sig hjemme i haven og vente på, at andre udvikler bilen for ham. Han er en ægte racerkører, og en sådan bør ikke kaste håndklædet på den måde.

Du kan genopleve Jasons Watts svar på de mange spørgsmål fra Ekstra Bladets brugere i tirsdagens chat-session her:

Live Blog LIVE-CHAT: Jason Watt om Kevin-comeback
 

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere