Watt imponeret: - Kevin kan ende på podiet

Det kan ende med alt fra en podieplads til nummer syv-otter stykker, mener Ekstra Bladet Formel 1-ekspert

Watt imponeret: - Kevin kan ende på podiet

Kevin Magnussen starter som nummer fem i Australiens Grand Prix, der begynder søndag morgen dansk tid. Ikke siden debutsæsonen har han leveret et kvalifikationsresultat i den størrelsesorden, og det imponerer Ekstra Bladet Formel 1-ekspert.

Særligt måden det skete på.

K-Magic downunder: Bedste kval i fire år

- Kevin gjorde det, der har manglet sidste år. Når det virkelig gælder og der skal leveres over én omgang, så hev Grosjean næsten altid en kanin op af hatten. I dag var det omvendt. Han var kold og leverede en super-omgang.

Kvalfikationsdisciplinen har ikke været guf for Magnussen, men op til denne sæson har han bedyret, at han vil forbedre den del af sit repertorie.

Se aflsutningen af kvalifikationen her.

 

- Det er tidligt i forløbet, men Kevin virker modnet. Nu har han lavet et godt resultat og slået Grosjean en gang, men det er virkelig vigtigt at komme godt i gang, så man kan få aben af skulderen. Ny kapitel, ny sæson.

- Nu er der kun gået et løb, men jeg håber på meget fra Haas. Sidste år var bilen lumsk, og jeg tror, at Grosjean med sin rutine havde lidt nemmere ved at køre en svær bil. Nu håber jeg, at det er en tendens, at Kevin er bedre til at køre en god bil.

Haas-chef jubler efter stor kval: Forbløffende godt

doc6zeqd968a9e9n6e09sx.jpg 

Watt er i det hele taget imponeret over teamets arbejde med bilen, som går under navnet 'Den Hvide Ferrari'.

Derudover mener han, at Magnussens kval-præstation kan måle sig med dengang han kvalificerede sig som nummer fire tilbage i 2014. Dengang slog Magnussen også McLaren-teamkammeraten Jenson Button ligesom Grosjean blev slået denne lørdag.

Men hvordan ender det så, når det går løs søndag?

- Alt kan ske. Vettel og Hamilton er i forreste række, og Ricciardo kommer bagfra. Der kan ske meget i Australien i første sving, og så skal man også tænke på, at nogen måske bukker under på holdbarheden. Det er altså første løb i sæsonen, så det er i den grad i spil.

Kan Kevin ende på podiet, eller skal han være glad, hvis han ender, hvor han starter?

- Det kan blive alt mellem podiet og syv-otte stykker, vil jeg sige. En syvendeplads er stadig rigtig flot. Jeg vil gerne se ham foran Grosjean.

Konkurrenterne imponeret: - Desværre er Haas foran os

Reagerer på rivalernes store Haas-hyldest: 'Kald mig bare skør'

F1 Live resultater 2018

Se stuntet: Grosjean spiller højt spil - overhaler Sainz i pitten