Watt: McLaren-Honda på vej mod eksplosion

Og det er ikke kun motoren, Ekstra Bladets Formel 1-ekspert tænker på ...

Udgået, nummer 12, nummer 11, udgået, udgået, udgået.

De langt fra prangende resultater er Fernando Alonsos siden skiftet fra Ferrari til McLaren. Så ringe en sæsonstart har spanieren ikke haft, siden han i 2001 debuterede i Formel 1 for Minardi.

Hvordan kan en mand med ambitioner om endnu et verdensmesterskab, blive ved med at lyde så positiv og smile til kameraerne? Senest i Canada nægtede han at spare benzin og bandede i radioen over at køre rundt som en anden amatør.

Alligevel fastholdt han i efterfølgende interview, at han skam ikke var frustreret ...

Formel 1 Sådan rasede Alonso: Nu forklarer han radio-udbruddet

Hvilket er udtalelser, som Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt langt fra køber.

- Den Alonso, vi hører over radioen, er tættest på den rigtige. Her får følelserne frit løb. Men nogle gange findes sandheden mellem, hvad der bliver sagt i bilen og bagefter.

- Man kan godt være lidt ilter under ræs, hvilket man ikke kan fortænke Alonso, når han ligger blandt de sidste og får besked på at spare på brændstoffet. Men Alonso er alvorligt træt af situationen hos McLaren. Det er der ingen tvivl om, siger Jason Watt.

Spanierens og McLaren-Hondas håbløse situation var det helt store emne, da Jason Watt efter Canadas Grand Prix chattede med Ekstra Bladets brugere.

Læs eller genlæs hele Formel 1-chatten her

Selv om McLaren-raceren næppe stopper sin slingrekurs i indeværende sæson, bliver Fernando Alonso formentlig hængende.

- Problemet er, at der ikke er andre top-teams, som man kunne tænke sig være klar til at underskrive med spanieren til megaløn. Så hvis Alonso skrider fra McLaren, kan det meget vel betyde et endegyldigt farvel til Formel 1, og det er nok ikke noget, han føler sig klar til, forklarede Jason Watt.

Både Fernando Alonso og Jenson Button kunne blive store stjerner i sportsvogne og Le Mans, men det er endnu for tidligt for den 33-årige spanier, vurderer Watt.

- Det er svært at komme fra Superligaen til 1. division, og det er jo forskellen. Hvor meget hører man til Mark Webber (tidligere Red Bull, nu Porsche, red.) nu om dage?

Trods de tidlige spekulationer om 2016-sæsonen er Jenson Button i næsten lige så godt humør som Daniel Ricciardo (t.v.). (Foto: AP) Formel 1 Avis: McLaren overvejer at droppe Button

Derimod forventer den danske Formel 1-ekspert - ligesom den engelske avis The Sun spekulerer i - at Jenson Button er fortid efter denne sæson. Hvilket efter et svært valg for teamet mellem Kevin Magnussen og den lovende belgier Stoffel Vandoorne, der er suveræn i GP2-klassen.

- Vandoorne gør det fantastisk, og det presser jo på i forhold til Kevin. Jeg mener dog, at Kevins Formel 1-erfaring burde gøre, at teamet satser på ham, når der kommer en åbning.

- Så lad os håbe, at åbningen kommer, inden året er gået. Nerverne i McLaren-lejren ser i alle tilfælde ud til at være godt flosset i kanterne, og jeg tror, at det hele kan ende med at eksplodere. Her taler jeg ikke kun om Honda-motoren!

Se interview med den britiske journalist, som forventer, at Jenson Button til næste sæson bliver udskiftet med Kevin Magnussen:

0 kommentarer
Vis kommentarer