Wow! Sådan har du ikke set McLaren-raceren i lang tid

Gør op med Ron Dennis-æraen og får et friskere image

Sådan ser den nye orange McLaren F1-bil ud. Den har fået navnet MCL32. Foto: McLaren
Sådan ser den nye orange McLaren F1-bil ud. Den har fået navnet MCL32. Foto: McLaren

Farven er orange som skrællen på en appelsin, og det kan være med at gøre McLaren-Honda friskere.

Efter 35 år, hvor en vis Ron Dennis har hersket i ført diverse kasketter, gør Storbritanniens falmende stolthed på fire hjul op med fortiden.

Da raceren til 2017-sæsonen, som skal køres af eks-verdensmester Fernando Alonso, Spanien og debutanten Stoffel Vandoorne, Belgien, blev præsenteret fredag middag, var farveændringen til orange og sort umiddelbart den mest iøjnefaldende ændring.

Orange har længe været på Mclarens farvekort og findes på flere GT-biler, deriblandt Kevin Magnussens tidligere firmabil.

- Vi skal have et mere frisk image, lød den nye stærke mand, Zak Brown, som har overtaget rattet efter Ron Dennis røg på porten efter et mislykket kupforsøg, hvor han sammen med nogle kinesiske investorer forsøgte at overtage aktiemajoriteten.

Det var der ikke stemning for blandt de andre aktionærer, og selv om Ron Dennis med rettens vej prøvede at blive i McLarens ejerkreds, blev manden, der har tegnet butikken i så mange år, sparket ud i skam.

Den nye McLaren er som Ferrari, som tidligere på dagen også blev præsenteret, udstyret med en T-vinge, som igen betyder, at den velkendte 'hajfinne' i 2017-udgaven er blevet afkortet. Det er igen to detaljer, som har indflydelse med bilens aerodynamik.

Også den nye Mercedes-racer har en T-vinge, og ligheden med Ferrari kan nemt skyldes, at Ferraris tidligere tekniske chef, briten James Allison efter hustruens død for et år siden rejste tilbage til familien i Storbritannien, hvor Mercedes har base, så James Allison ko m ganske hurtigt tilbage i Formel 1, nu hos de tre-dobbelte verdensmestre Mercedes.

Lewis Hamilton går langt for at give lidt ekstra til tilhængerne. Foto: Jan Sommer Formel 1 - 23. feb. 2017 - kl. 19:54 Bekymret Hamilton: Tiden er løbet fra Formel 1

Se også: Renault med ny 'sexet' 2017-racer: Her er deres ambitiøse mål

Se også: Haas-teamchefen: Sådan er vores test-planer

1 af 3 Sådan ser den nye orange McLaren F1-bil ud. Den har fået navnet MCL32. Foto: McLaren
2 af 3 Den nye McLaren har samme farve som Kevins gamle firmabil (Foto: Jan Sommer)
3 af 3 Sådan ser den nye orange McLaren F1-bil ud. Den har fået navnet MCL32. Foto: McLaren
43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere