Gode nyheder: Grønt lys til topidræt uden tilskuere

Statens Serum Institut vurderer, at der godt kan åbnes op for professionel sport uden tilskuere

Divisionsforeningen har allerede en protokol til kampavikling i Superligaen klar, når der er grønt lys fra myndighederne. Video: Tariq Mikkel Khan/Redigering: Martin Ekelund & Maya Westander

Der kan være godt nyt på vej for de hungrende sportsfans og udøvere i Danmark.

Statens Serum Institut (SSI) skriver i ny rapport onsdag om anden fase af genåbning af Danmark, at coronavirusset vil dø ud, selv om flere ting tillades.

Blandt de ting, som SSI mener, man godt kan åbne op for i næste fase, er professionel sport uden tilskuere.

- I denne rapport estimeres effekterne for Covid-19 smittespredningen og sygehusbelastningen af en grundblok af tiltag bestående af åbning af detailhandel (herunder storcentre), professionel idræt uden tilskuere, biblioteker (kun ind- og udlån), kritiske offentlige arbejdspladser samt zoologiske- og botaniske haver, lyder det blandt andet i rapporten.

Det er dog fortsat op til regeringen at tage stilling til, hvilke ting der genåbnes i næste fase.

I beregningsmodellen har SSI anvendt tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Divisionsforeningen.

- Ifølge Danmarks Idrætsforbund og Divisionsforeningen vil denne genåbning for professionel idræt omfatte cirka 3000 atleter, ledere og officials i forbindelse med afvikling af kampe, står der i rapporten.

- Det antages, at 3000 voksne vil blive omfattet af denne genåbning, svarende til mindre end én procentpoint af arbejdsstyrken. Der antages et kontaktmønster med fysisk afstand svarende til det gennemsnitlige arbejdsmarked.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra hverken DIF eller Divisionsforeningen angående dette.