150 kilo tung litauer imponerer Lauge

Gintaras Cibulskis er vist det, man kalder en tung kleppert - dansk playmaker advarer før kampen mod Bosnien

Rasmus Lauge knytter næven - det var også nødvendigt, når der skulle bokses med den 150 kilo tunge stregspiller fra Litauen. (Foto: Lars Poulsen)
Rasmus Lauge knytter næven - det var også nødvendigt, når der skulle bokses med den 150 kilo tunge stregspiller fra Litauen. (Foto: Lars Poulsen)

- Han er stor! Det skal jeg lige love for, siger Rasmus Lauge efter en sikker dansk 31-25 sejr over Litauen i EM-kvalifikationen før de polske løjer i januar næste år.

Manden, den danske playmaker er forundret over, hedder Gintaras Cibulskis, 29-årig stregspiller og en meget tung kleppert, hvis armerede vugge stod på et betongulv i den stolte stad Zarasai.

Ifølge Google er den store litauiske stregspiller noteret for adskillige knuste badevægte, der rundt omkring har givet op ved 145 kilo – meeen… Det må have været dengang, Cibulskis var i form!

- Jeg kan næsten ikke forestille mig, at han ligger på den lave side af 150 kilo. Han er godt nok stor, og han var tung at danse med for vores forsvar. Alligevel var han jo dygtig til at søge ud i hullerne, så der sidder helt bestemt en masse håndbold-intelligens mellem ørerne på ham, siger Rasmus Lauge efter seksmåls-sejren.

Niklas Landin giver Gudmundur Gudmundsson et klap på skulderen - nu kan lillebror Magnus Landin også prale af at være på A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Tak for kaffe: Landin i duel med 150 kilo litauer

Playmakeren, der flytter fra THW Kiel til Flensburg Handewitt, er passende imponeret over litauerne:

- Jeg var ikke med i kampen mod dem på hjemmebane, og jeg kender vel næppe en eneste af deres spillere. Måske derfor overraskede de mig. De kom for fuld drøn og med masser af hjerte og energi, og jeg synes sgu, det er ret stærkt af dem i den grad at spille deres chance, siger Rasmus Lauge.

Danmark lukkede forholdsvis hurtigt kampen. Fra det 15. minut og kampen ud var føringen for det meste på minimum fem mål i en kamp uden stærkt forsvarsspil, men hvor der til gengæld blev scoret en del kasser på kontra. Ikke mindst, når Danmark var i overtal som følge af, at Gintaras Cibulskis sendte de lokale seismografer i alarmtilstand med sine noget anstrengte ’spurter’ ud mod bænken…

- De overtal udnyttede vi jo fint og nådesløst, og jeg synes også, vi kom til kampen med en god indstilling, selv om vi for længst har sikret os EM-billetterne, siger Rasmus Lauge.

(Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel Hansen melder fra til EM-kampe

- Set i bakspejlet havde det måske været en fordel ikke at dække så offensivt, som vi gjorde, for de havde kun én regulær skytte. Men omvendt er det forsvar jo vores nye stil, så det er fornuftigt nok at arbejde videre med det, siger playmakeren.

- I den sammenhæng kom vi med for lidt fysik, og det skal vi rette op på, når vi møder Bosnien på hjemmebane søndag i den sidste puljekamp. Det er en helt anden modstander, som jo tævede løs på os, da vi mødte dem dernede – og så har de oven i købet støtte fra deres mange fans i Danmark, siger Rasmus Lauge.

- Vi skal være klar og slutte denne turnering ordentligt af i en kamp, hvor de formentlig har EM-billetten at spille for. Vi skal stå imod, komme med den samme indstilling - men skrue op for niveauet i samtlige af spillets facetter, siger Rasmus Lauge og tilføjer:

- Og så skal vi i dén grad holde ferie efter en lang sæson. Jeg skal lige flytte mine ting fra Kiel til Flensburg, og så er der dømt afslapning, garanterer Rasmus Lauge.

- Fik du lavet en aftale med ham stregspilleren? Han kan sikkert godt nappe et par flyttekasser…

- Hæhæ, jeg er ikke sikker på, han er meget bevendt lige der. Men til gengæld må jeg sige, at Litauen er et fantastisk land og Kaunas en fantastisk flot by. Det har været et interessant besøg.

Lasse Svan har pådraget sig en øjenskade Håndbold Landstræneren får grå hår: Fløjspillerne falder som fluer

0 kommentarer
Vis kommentarer