30 sekunder i himlen - 59 et halvt minut i helvede

Kasper Søndergaard mindes ikke seks år gammel finale med stor glæde, men nu har han chance for revanche mod La France

Kasper Søndergaard i målbevidst stil mod svenskerne. Foto: Lars Poulsen
Kasper Søndergaard i målbevidst stil mod svenskerne. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Kasper Søndergaard spillede mildest talt mådeligt i træningsturneringen før VM, anonymt mod Argentina, flot mod Egypten - og fantastisk mod Sverige.

Når pilen peger den vej for den aldrende bagspiller, der stadig kan åle sig gennem et forsvar og redde førligheden med et lynhurtigt rullefald, plejer det også at gå ret godt for Danmark.

Som i 2011 i Malmø, da Kasper Søndergaard havde leveret et brag af et VM, til han i finalen første gang efter 30 sekunder og derefter kort senere præcis samme sted to gange blev ramt af benhårde Bertrand Gille og måtte udgå af VM-festen med dobbelt trælår.

Danmark havde måske vundet i ordinær kamp med en kampklar Kasper Søndergaard i aktion!

Nu prøver han igen. Fire mål på fem forsøg mod Sverige og bl.a. to fremragende og fordækte assists til stregen.

- Er det en desperat mands værk, når han to gange afleverer bag om ryggen på sig selv?

- Jeg kunne mærke, at Jim Gottfridsson kom op i ryggen af mig, og så vidste jeg jo godt, der var en streg fri - og at det så blev bag om ryggen var mere tilfældigt. Nogle gange er det nemmere, fordi han jo ikke kan nå min arm.

- Det ser meget godt ud…

- Jo, men det er tilfældigt og sker i et split-sekund. Det er ikke noget, jeg tænker over.

- En mand der gør den slags må have rimeligt høj selvtillid?

- Nej, det ved jeg nu ikke. Det handler helt seriøst om, hvad der sådan lige kommer af ideer. Jeg syntes bare, det var den bedste løsning.

- Du ligner jo selv en mand, der er inde i en stigende formkurve?

- Jeg synes, det gik godt i går, og det var en fed kamp at spille i en sindssygt fed kulisse, der motiverer på alle måder – selv om det blev lidt for spændende i forhold til, vi førte 14-8.

- Husker du 2011 - starten af finalen?

- Jojo, jeg fik to trælår lige efter hinanden. Det var en kæmpe skuffelse, jeg måtte gå ud, hold kæft, jeg var træt af det. Det sidder stadig i mig.

- Har du nogle sinde tænkt, I måske havde vundet, hvis du havde kunnet spille?

- Nej, det kan jeg ikke lige gennemskue. Det er jo hypotetisk, men det var da super ærgerligt, for jeg tror ikke, jeg spillede mere end fem minutter - og så mange VM-finaler kommer man nok heller ikke til at spille i løbet af sin karriere.

- Er det din karrieres største enkeltstående nedtur?

- Der har været et par OL også, hvor vi røg ud. Det er i hvert fald én af dem, der gør nas. Jeg vil godt nok gerne prøve at VM, og vi havde virkelig muligheden den dag på noget, der var vores hjemmebane i Malmø.

- Så må det være godt, der ligger en fin mulighed for at få revanche i en finale denne gang?

- Vi har lige to kampe i gruppen, vi til en start skal vinde først!  Vi havde problemer med Bahrain i Boxen i OL-kvalifikationen, og det ER nogle hurtige gutter, dygtige individualister. Og Qatar har Saric på mål, og han er lige så god som Niklas, synes jeg. Men vi har da banet vejen til den førsteplads.

- Hvilke er de vigtigste udfordringer, I står med lige nu?

- Jeg er selvfølgelig ked af, vi har de småskader med Mensah og Morten, og det er et par vigtige gutter. Så synes jeg, vi laver for mange fejl i angrebet, og de koster lidt. Det skal vi have kigget på, fordi det sådan set er den eneste måde, vi kan tabe på, synes jeg. Det var jo det, vi holdt nede i finalen i Rio – vi lavede stort set ingen fejl i den kamp. Lidt færre af dem, så bliver jeg rigtigt glad.

Se også: Hylder Hansen og Landin: Det var nøglen i dramaet

Se også: Hårdt dansk program: Plejer at sove midt i første halvleg

Se også: Her er Guldmundurs VM-håb

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere