Aalborg Håndbold hyrer tidligere KIF-træner

Aron Kristjánsson bliver fra næste sæson træner i Aalborg, hvor forgængeren Jesper Jensen allerede er stoppet

Aron Kristjánsson er klar til at stå i spidsen for Aalborg. (Foto: Jens Dresling)
Aron Kristjánsson er klar til at stå i spidsen for Aalborg. (Foto: Jens Dresling)

Den islandske træner Aron Kristjánsson skal fra næste sæson sikre Aalborg Håndbold succes.

Den nordjyske håndboldklub har fredag præsenteret den 43-årige islænding, der forud for den igangværende sæson blev afskediget i KIF Kolding København.

- Aron Kristjánsson er en meget erfaren træner på højeste niveau.

- Han kender den danske liga, har den islandske vinder- og fightermentalitet i sig og kræver meget af sine spillere på og uden for banen, siger Aalborg-direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse.

Aron Kristjánsson overtager jobbet som cheftræner den 1. juli efter den midlertidige løsning Stefan Madsen.

Den danske herrelandstræner i håndbold erkender, at det har været hårdt at blive dømt ude så tidligt i forløbet som landstræner. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Gudmundur: Min ’fyring’ var ubehagelig

Aalborg har været på udkig efter en permanent løsning siden marts, hvor Jesper Jensen meldte ud, at han agtede at stoppe efter den igangværende sæson. Kort tid efter blev samarbejdet afbrudt med øjeblikkelig virkning.

- Vi har haft Aron som førsteprioritet til jobbet og er glade for, at det er lykkedes at indgå en aftale med ham, siger Jan Larsen.

Aron Kristjánsson har en fortid som islandsk landstræner gennem fire sæsoner. Derudover har han blandt andet været træner for KIF Kolding København og tyske Hannover-Burgdorf.

Michael Damgaard og flere af de andre danske håndboldherrer kan ikke prale af deres indsats i den afsluttende OL-kvalifikationskamp mod upåagtede Bahrain. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Bomber dumper: Så svage var Danmark i trist OL-kval

Islændingen ser frem til den nye udfordring.

- Jeg kommer til Aalborg for at være med i toppen af dansk håndbold. Vi skal hele tiden være blandt de bedste og gå efter at vinde titler.

- Aalborg Håndbold har landets største håndboldpublikum, og de fortjener, at deres hold præsterer i hver eneste kamp. Vi har tegningen til et spændende og stærkt hold til næste sæson, og vi går efter en placering helt i toppen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer