Aalborg skal ud i gyser efter CL-nedtur

Aalborg Håndbold taber til HC Motor Zaporozhye og får svært ved at nå 1/8-finalerne i Champions League

Håvard Tvedten ærgrer sig over nederlaget søndag. (Foto: Anita Graversen)
Håvard Tvedten ærgrer sig over nederlaget søndag. (Foto: Anita Graversen)

Aalborg-Zaporozhye 30-36

Et mirakel i Ungarn mod EHF Cup-vinderne, Pick Szeged, er kravet, hvis Aalborgs Champions League-drøm om 1/8 finalerne skal i hus.

Nordjyderne hentede i eftermiddag en ny skuffelse på hjemmebanen i Gigantium, hvor ukrainske Motor Zaporozhye for en gang skyld holdt hjem og kørte Aalborg over i de sidste minutter.

Så Zaporozhye, som på grund af krigen  Ukraine har flyttet hjemmebanen til Kiev, ligner med sejren en mulig modstander til KIF Kolding København i 1/8 finalerne.

Aalborg kunne med bare et point have løst billet til 1/8 finalerne med et enkelt point, men nordjyderne kom aldrig i nærheden af hverken en sejr eller uafgjort mod et ukrainsk mandskab, der igen og igen var i stand til at stramme grebet.

- Det er for dårligt, at vi kun har hentet et point i puljespillet på hjemmebane, siger træner Jesper Jensen, der også dumpede sit forsvar, der aldrig fik stoppet de fysisk stærke Zaporozhye-spillere anført af den 2,08 m høje venstre back med det forpligtende navn, Sergii Burka, der med ni mål blev kampens topscorer.

Udover at forsvaret holdt åbent hus gik der lang tid inden den ene af Aalborgs to målmænd, den norske landsholdsmålmand Ole Erevik fik nogle redninger, og da Aalborg fik en sidste chance med en Zaporozhye-spiller udvist, tabte hjemmeholdet overtalssituationen med 2-0, så man fik ikke fat i det sidste halmstrå.

Med nederlaget dumpede nordjyderne ned som nr. 5 i den tætte kamp mellem fire hold om at blive de to sidste, som følger med polske Vive Kielce, Polen og Pick Szeged, Ungarn til 1/8 finalerne. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter