Advarer mod stjernen: Manden der kan ødelægge Danmark

Det danske forsvars-jern Henrik Møllgaard advarer mod Argentinas store stjerne Diego Simonet forud for åbningskampen ved VM i håndbold fredag aften

Argentinas Diego Simonet er manden, der kan give Danmark en travl og kedelig aften i deres åbningskamp ved VM. Foto: Lars Poulsen.
Argentinas Diego Simonet er manden, der kan give Danmark en travl og kedelig aften i deres åbningskamp ved VM. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Argentina er muligvis mest kendt for sine fremragende bøffer og sensuelle tango. Og måske Maradona og Messi.

Men håndbold kan de faktisk også finde ud af i det spansktalende land i Sydamerika. De har endda flere særdeles fine håndboldhoveder rendende rundt dernede. Det bekræfter Danmarks forsvars-viking nummer ét Henrik Møllgaard.

Han og Danmark har selv ved flere lejligheder stiftet bekendtskab med argentinerne ved store turneringer. Og det er hver gang lykkedes de lyseblå at drille os. Særligt på grund af én spiller. Montpellier-playmakeren Diego Simonet.

- Han er en rigtig ubehagelig spiller. Han er dygtig taktisk og ligger og spiller mange vip til sine holdkammerater. Samtidig har han har et lumsk skud og er ikke bange for at spille på fire og fem skridt for at snyde sine modstandere. Det er ubehageligt for os forsvarsspillere, for han fortsætter, indtil fløjten lyder, siger Møllgaard til Ekstra Bladet.

Diego Simonet er en herre, som før har givet Danmark problemer. Det kan han gøre igen, mener Henrik Møllgaard. Danskeren har dog opskriften til at stoppe ham klar. Foto: Lars Poulsen.
Diego Simonet er en herre, som før har givet Danmark problemer. Det kan han gøre igen, mener Henrik Møllgaard. Danskeren har dog opskriften til at stoppe ham klar. Foto: Lars Poulsen.
 

Sådan stopper vi ham
Selvom Simonet med sit lave tyngdepunkt og hurtige fødder kan være vanskelig at følge med, så har forsvarschefen opskriften klar til at sætte Simonet på plads. Én gang for alle.

- Man er nødt til at møde ham meget tidligt, så man får taget farten af ham. For han er så hurtig på fødderne og gennembrudsstærk, at man bare bliver rundtosset, hvis man står tilbage på flade fødder og lader ham gøre, hvad han vil, siger Møllgaard og uddyber:

- Han er ubehagelig over for vores forsvar, hvor vi godt kan give lidt store områder væk i mand-mod-mand-situationerne. Men man kan bremse ham, når man møder ham tidligt, for han er ikke så tung.

Danskeren regner ikke med, at Argentina kommer til at spille den store rolle ved VM. Men han erkender, at de kan være svære at danse tango med.

- Der er måske ikke stor fidus til Argentina, men vi har før haft problemer med dem. Senest ved OL, hvor der gik lang tid, før vi fik nedkæmpet dem. De spiller hårdt og i forsvaret og dækker offensivt.

Danmark og Argentiner tørner sammen i AccorHotels Arena i Paris klokken 20.45.

Se også: Veloplagt Landin: Vi kan slå alle

Se også: Frankrig ydmyger Brasilien i ensidig VM-åbning

Se også: Danske VM-drenge omringet af store politistyrker

Se også: VM-chok: En af de allerstørste melder fra

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere