Ærgerlig bomber: Ved ikke, hvad fanden der er sket

Kasper Søndergaard ærgrer sig over uafgjort – og nægter at tale om OL, før billetterne er helt sikre

Kasper Søndergaard spillede en stor kamp mod Norge i OL-kvalifikationen på hjemmebane, men han ærgrede sig over det danske spil generelt. (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Søndergaard spillede en stor kamp mod Norge i OL-kvalifikationen på hjemmebane, men han ærgrede sig over det danske spil generelt. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Kasper Søndergaard blev snydt for et mål. I hvert fald på den officielle kamprapport, hvor Skjern-back’en kun blev krediteret for tre passager af de norske målmænd.

Hvor mange lavede du?

- Fire!

Hvorfor står der så tre her?

- Det er forkert, siger manden med den gyldne venstrelab. Han erkender blankt, at han umiddelbart efter en omgang 25-25 mod Norge står med en mærkelig fornemmelse i hoved og krop.

- Når man kigger på kampen som helhed, så er det jo nok et eller andet sted meget fair med uafgjort. Der er ingen af holdene, der er foran med mere end to-tre stykker, og det er vel egentlig også Norge, der er mest foran. Men… Når det er sagt, så synes jeg jo stadig, vi skal vinde over Norge på hjemmebane!

Danmark er næsten klar til Rio (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk drama: De funklede og han dumpede

- Vi spiller foran 12.000 tilskuere, og selv om de spiller godt, dækker godt, er fysisk stærke og svære at sætte mand-mand, så bør vi vinde. Vi får ikke lavet tilstrækkeligt med mål i kontrafasen i forhold til, hvad vi har haft for vane. Jeg ved ikke, hvad fanden der er sket. Af en eller anden grund er vores kontra-mål lidt væk. Vi fik heller ikke nok mod Kroatien – jeg synes, vi skal arbejde lidt med det.

Det har vel egentlig været problemet de seneste to slutrunder?

- Jeg så jo EM hjemme fra sofaen, og det stod da klart, at eksempelvis i en kamp som mod Sverige, ville det have været vigtigt at få nogle flere kontra-mål. De udebliver, og det må vi sgu kigge lidt på. Når vi har så godt et forsvar, så gode målmænd og holder dem på 25 scoringer, så skal vi også have flere nemme og hurtige mål den anden vej. Jeg synes jo Norge viser, hvordan man skal gøre det. Det må jeg tage hatten af for.

Men uanset hvad: I er ret tæt på Rio nu!

- Ja, vi er rigtigt tæt på, men vi er der ikke endnu. Og vi skal ikke undervurdere Bahrain, ligesom Kroatien og Norge har gjort. Det ved jeg selvfølgelig ikke, om de har – men det er mit bud, for ellers bør der ikke stå uafgjort ved pausen i de to kampe. Hvis vi så – det er lidt en kliche – er der fra start af, så SKAL vi jo også vinde en komfortabel sejr over Bahrain.

Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk kæmpe-gys: OL-billetten lurer i horisonten

Så festen er bare blevet udsat en dag?

- Det håber jeg meget.

Hvordan skal det fejres søndag aften – er der overhovedet tid til det?

- Jeg vil faktisk helst ikke snakke om det nu, for det ville jo være at undervurdere dem – derfor vil jeg godt vente med at snakke om det til efter kampen. Vi skal have respekt for dem, selv om vi ikke må tabe til dem – det må vi ikke.

Kasper Søndergaard har ikke set Bahrain live i hallen, men har forhørt sig lidt. Såvel kroater som nordmænd forsøgte at spare profiler i starten, men måtte hive dem i aktion.

- Jeg må sige, at hvis der er en kamp, hvor vi absolut ikke skal spare profiler, så er det i en kamp, der afgør, om vi skal til OL. Jeg synes, vi skal give den gas i morgen, det ville være mit bud, hvis jeg var træner.

Efter kampen, var Mikkel Hansen også ude at svare på spørgsmål - hør hans mening om kampen her (Interview: Ritzau/Foto: Lars Poulsen)

15 kommentarer
Vis kommentarer