Annonce:
Annonce:

Ærlig Gravholt: Jeg vil bestemme

Stregspilleren har taktstokken i sin klub, men hun erkender, at hun ikke kan være leder på landsholdet

Hvem svinger taktstokken? Ingen af disse tre. Fra venstre Ann Grete Nørgaard, Mette Gravholt og Anne Mette Pedersen under kampen mod Montenegro. (Foto: Jens Dresling)
Hvem svinger taktstokken? Ingen af disse tre. Fra venstre Ann Grete Nørgaard, Mette Gravholt og Anne Mette Pedersen under kampen mod Montenegro. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Der mangler en førerhund på det landshold, der i aften kl. 22.15 kan være rendt ind i såvel VM-fiasko som OL-katastrofe.

Det ville ligge naturligt til playmakeren at indtage positionen som hærchef, men rollen er ikke naturlig for Kristina Kristiansen, der i øvrigt heller ikke dækker ret meget op. Rikke Skov kunne som defensivt bolværk have den, men truppens ældste har været væk siden OL i 2012.

Line Jørgensen var det bedste bud, da hun i en ung alder blev udnævnt til anfører for en trup, der måske heller ikke behøver et spillende overhoved.

- Vi har et fladt hierarki, og det er både godt og skidt, siger Mette Gravholt.

Burgaard: Glad for at kroppen ikke brokker sig

Annonce:

- Når der slet ikke er nogen, der melder sig ind, mangler vi jo en leder-leder, men i andre situationer er vi jo bare en masse ledere. Ungarn har f.eks. Tomori som super-leder, men når hun går kold, er der ingen, der tager ansvar. Vi har mange. Det fungerer egentlig godt de fleste dage, og når det ikke gør – jamen, så må vi jo finde på noget andet, siger stregspilleren, der fyldte 31 i går.

- Er det i virkeligheden ikke dig, der har leder-genet?

- Jo, det har jeg rigtigt meget, men jeg kan ikke på den måde styre noget som helst, når jeg ikke dækker op. Det er jeg fuldstændig klar over. Jeg kan godt gå forrest på alle mulige måder, fordi jeg er rutineret og normalt er god, men jeg spiller ikke i forsvaret, siger Mette Gravholt.

Wilbek vil se fandenivoldske VM-kvinder mod Sverige

- I Nykøbing Falster er jeg en meget tydelig leder, fordi jeg spiller i begge ender. Jeg har aldrig brudt mig om, at nogen stiller sig op og udnævner en leder – det er en rolle, man skal TAGE, og hvis man ikke kan det, har man heller ikke fortjent den. Det er jo derfor, vi har et fladt hierarki, fordi alle tager ansvar. Det synes jeg er fedt.

- Så skal du jo bare dække noget mere op…

Annonce:

- Jamen, jeg er ikke i stand til at dække op internationalt på fuld tid, så jeg kan ikke få den rolle. Det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg gør det, jeg kan med de midler, jeg har til rådighed, og nogle gange går jeg forrest.

- Irriterer det dig og Mulle, at I bliver holdt ude af forsvaret?

- Altså, hvis du spørger mig, så ja. Men jeg stoler da på, at Klavs med det store overblik kommer frem til den samme konklusion, som alle andre trænere er kommet til, hver gang vi har den diskussion. Når alle er så enige, må der jo være noget om det, siger Mette Gravholt.

Hun tilføjer:

- Jeg synes, det er vigtigere for holdet, at Mulle kommer mere med i forsvaret, end at jeg gør, fordi hun har det der drive op ad banen og er god i vores kontrafase.

Mulle sprang ud som lesbisk på sms: Så kunne jeg stoppe med at lyve

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: