Afgjorde vanvittigt håndbold-drama: Her er dommerens egen version

Dommer-parret Claus Adelgaard og Martin Lykke fejlvurderede situationen, da Nordsjælland rykkede ud af Håndboldligaen

Her udlægger Ekstra Bladets håndboldkommentator Jan Jensen situationen.

Forrige mandag udspillede sig et af de største dramaer i dansk håndbold.

Nordsjælland førte med fire mål mod Tønder og havde kurs mod endnu en sæson i Håndboldligaen, da dommer-parret Claus Adelgaard og Martin Lykke uden varsel dømte for passivt spil.

Hjemmeholdets ellers sikre ankermand i målet i Kristian Pedersen valgte at kaste bolden væk og blev mødt af et rødt kort, mens Tønder blev tildelt straffekast.

Muligheden udnyttede sønderjyderne, som dermed rykker op på bekostning af Nordsjælland. En meget følelsesladet træner på Nordsjællands bænk, Ian Marko Fog, kunne ikke være i sig selv og rev sin trøje i stykker - og så har man alle ingredienser til et stykke dansk håndboldhistorie.

I den efterfølgende uge holdt dommerparret sig fra pressen, mens diverse eksperter skældte ud over kendelsen for passivt spil.

Tønder rykker op på dommerfejl, lød det blandt andet. Samtidigt blev Nordsjællands protest afvist, fordi den blev afleveret for sent.

Se også: DHF afviser for sen protest fra nedrykkede Nordsjælland

Talte ud på tv
Sent onsdag aften gav dommeren Martin Lykke for første gang offentligt sin version, da TV2 Sports håndboldmagasin Kontra behandlede de 12 dramatiske sekunder.

- Vores valg gik ud fra, at der er 15-16 sekunder tilbage, da vi skal fløjte kampen op. I de få efterfølgende sekunder vurderer jeg, at der kan fløjtes direkte passivt.

- I selve situationen er jeg jo helt sikker på, at jeg fløjter korrekt, for der har vi ikke haft den mulighed for at tolke på, hvordan vi skulle have gjort, siger Martin Lykke til TV2 Sport.

Dommer-observatør Bjarne Munk Jensen og medlem af DHF's dommerudvalg siger i programmet, at der ikke var tale om en fejlkendelse, men en 'fejlvurdering' af situationen. Så dommerne skulle have undladt at fløjte direkte for passivt spil.

Efter at have analyseret situationen er Martin Lykke enig i, at han begik en fejl.

- Det var et klart fejlskøn fra vores side, hvilket vi er blevet gjort opmærksom på efterfølgende. Det er også vores lod at tage denne slags beslutninger, og det er næppe sidste gang jeg står for skud, siger han.

Dommerparret har været udsat for pres fra mange sider siden kampen og blev derfor droppet til weekendens slutspilskamp mellem Århus og Aalborg.

Ian Marko Fog er så bitter over, at Nordsjælland Håndbold ikke er at finde i den bedste danske håndboldrække næste år (Arkivfoto: Rasmus Terkelsen) Håndbold - 19. apr. 2016 - kl. 11:36 Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

Se også: Rasede mod TV2 efter håndbold-drama: Nu forklarer han hvorfor

Tønder-spillerne var ellevilde efter den vanvittige afslutning. (Foto: SJ-Medier) Håndbold - 20. apr. 2016 - kl. 15:38 Udskældt dommerpar straffet efter kontroversiel dom

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere