Afslappet Gudmundur: Vi er ikke favoritter

Danmark er uden flere profiler til de to vigtige EM-kvalifikationskampe mod Hviderusland

Gudmundur Gudmundsson ser ikke Danmark som favoritter mod Hviderusland (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson ser ikke Danmark som favoritter mod Hviderusland (Foto: Lars Poulsen)

Ørkensand er skiftet ud med påskeliljer, og stjerneduoen Lindberg/Eggert skiftet ud med den nok mindre kendte duo Wiesmach/Hundstrup.

På tre måneder har landstræner Gudmundur Gudmundsson i den grad måtte ændre perspektiv frem mod den første træningssamling med landsholdet siden VM i det arabiske emirat i januar.

Og det var i sandhed en helt anden virkelighed, der udspillede sig i Anja Andersen-hallen i Idrættens Hus mandag, hvor Landin, Hansen og resten af det danske landshold samledes forud for de to EM-kvalifikationskampe mod Hviderusland torsdag og lørdag.

Se også: Dansk streg-profil afviser Pytlick-historie

Ud over Hans Lindberg og Anders Eggert manglede Kasper Søndergaard også. Den rutinerede back har indstillet landsholdskarrieren, mens Eggert har taget et midlertidigt stop og Lindberg er blevet opereret.

Dagens første træning var, som det nok er ganske fornuftigt at gøre i den sammenhæng, let og uproblematisk. I den noget kønsløse hal var der lidt let leg med bolden, nogle enkelte øvelser og lidt hygge-sludder, inden Gudmundsson sendte de udvalgte til frokost.

På det efterfølgende pressemøde var det en afslappet og munter landstræner, der forsøgte at sætte ord på den kommende modstander, der ikke er hverken Spanien eller Frankrig, men som sandelig har hans fulde opmærksomhed.

- Jeg har set og analyseret alle deres kampe fra VM, og det er en fysisk meget, meget stærk modstander, der venter os.  Det er en meget svær udebane, hvor vi vil opleve et hårdt pres fra tilskuerne. Samtidig spiller Hviderusland meget hårdt, sagde han.

- Jeg vil sige, det er fifty-fifty dernede. De har mange gode spillere, blandt andre (Serhei) Rutenka. Den store stjernespiller. Og de spillede mange gode kampe ved VM – blandt andet mod Spanien, som de var meget tæt på at slå. Der er absolut ingen grund til at undervurdere dem. Vi er sikre på, det bliver meget svært, sagde Gudmundsson.

Gudmundur Gudmundsson er igen samlet med det danske landshold (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson er igen samlet med det danske landshold (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Landsholdsprofil: Stop nu snakken om bøsserøve!

Han har indkaldt i landsholdssammenhæng meget uprøvede navne som Patrick Wiesmach, Kevin Møller, Nikolaj Øris Nielsen og Stefan Hundstrup. Og især på fløjene, hvor Wiesmach og Hundstrup huserer, er der store sko, der skal fyldes ud.

- Begge to har gjort det godt i den danske liga, men selvfølgelig er der kæmpe forskel på dansk og højeste, internationale niveau. Og det skal jo også være en udfordring at komme på landsholdet. Men det er ikke noget, der bekymrer mig. Slet ikke.

- Man må antage, at Casper U. Mortensen og Lasse Svan Hansen dermed er dine foretrukne spillere på fløjene...?

- Det kan du mene, men vi har kun trænet en enkelt gang, og selvom de begge spillede et meget, meget godt VM, så skal de andre også have chancen. Det skal være helt fair. Men man kan da sige, at de er favoritter, sagde han og brød ud i latter.

For 25-årige Wiesmach er det anden gang, han snuser til A-landsholdet. Første gang var sidste sommer i en fem dage-lang træningstur til Lalandia, hvor der ikke var kampe planlagt.

Se også: Homoseksuel træner: Svært at være bøsse på højt niveau

Nu er der mulighed for spilletid for Danmark.

- Det er klart, at det virkelig er fedt at være med. Selvfølgelig. At det så er på bekostning af Hans' skade, er ærgerligt for ham. Og jeg ville da hellere være med, fordi jeg er den bedste, men sådan er gamet. Folk bliver skadet ind imellem, og pladsen er sandsynligvis også kun til låns, men jeg vil snuse og bidrage med alt, hvad jeg kan. Jeg vil blive meget overrasket, hvis jeg spiller to gange 60 minutter mod Hviderusland. Jeg er med for at lære, kommer det med en stor portion ydmyghed fra Tvis-profilen.

Danmark er kommet super godt fra land i den aktuelle kvalifikationsturnering, hvor vi er i gruppe med Litauen og Bosnien-Herzegovina ud over Hviderusland. Danmark har maksimum point efter to kampe. De to bedste lande kvalificerer sig til slutrunden, der spilles i Polen til januar.

Se også: 212 centimeter ømt EM-afbud

Så I Nøddesbos kongekasse fra marts, der kom på europæisk topliste?:

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere