Afsløring: Storklubber jagtede Klavs Bruun: Nu går han ned i løn

Flensburg Handewitt og Füchse Berlin har begge forsøgt at få fingrene i den kommende kvinde-landstræner

Klavs Bruun Jørgensen var tæt på den tyske storklub Flensborg. Sådan endte det dog ikke, for den danske træner, der nu i stedet kan kalde sig dansk landstræner fra tirsdag af (Foto: René Schütze)
Klavs Bruun Jørgensen var tæt på den tyske storklub Flensborg. Sådan endte det dog ikke, for den danske træner, der nu i stedet kan kalde sig dansk landstræner fra tirsdag af (Foto: René Schütze)

Det er Danmarks dårligst bevarede hemmelighed, der ’afsløres’, når Klavs Bruun Jørgensen i morgen kl. 10.30 i beton-katedralen i Brøndby bliver præsenteret som ny dansk kvindelandstræner.

DHF og Team Tvis Holstebro har dog ikke endnu afsluttet forhandlingerne om den transfer, det økonomisk trængte forbund skal lange over disken for at nappe Klavs Bruun Jørgensen et år før kontraktudløb i det nordvestjyske. Men parterne er åbenbart så tæt på, at DHF godt tør invitere til pressemøde – uden risiko for at lave en ’Horst Wohlers’…

DHF måtte i 1998 slippe hele 400.000 kroner til GOG for at købe Jan Pytlick fri, og det er et lignende beløb, håndboldforbundet må punge ud med nu.

Se også: Ny landstræner præsenteres tirsdag

Ombejlet herre
Det  er nemlig en ombejlet herre, DHF har sat gaflen i. I sommer var Flensburg Handewitt på jagt efter Klavs Bruun Jørgensen som erstatning for Ljubomir Vranjes, der dengang var i tæt dialog med Mikkel Hansens franske klub PSG Handball.

Nordtyskerne havde udset den danske venstrehånd som ny tropsfører og var i forhandlinger med Team Tvis Holstebro, der kunne have tjent en ordentlig skrå.

Men handlen blev ikke til noget, fordi PSG ikke ville betale den sum, Flensburg forlangte for at slippe den lille svensker. Vranjes havde ellers taget afsked med spillertruppen, sendt hjertelige sms’er og pakket sit grej.

I løbet af denne sæson har der så også været skarp interesse for Klavs Bruun Jørgensen fra Füchse Berlin.

Se også: Favorit som Pytlick-afløser: Sådan vil han ændre damehåndbold

 

Ljubomir Vranjes valgte at fortsætte som Flensborg-træner (Foto: DPA)
Ljubomir Vranjes valgte at fortsætte som Flensborg-træner (Foto: DPA)
 

Medbringer egen assistent
Klavs Bruun Jørgensen medbringer sin egen assistent, som også bliver præsenteret tirsdag. Man kan så gætte på, at vedkommende måske kunne være makkeren fra AG København, Søren Herskind, eller sågar brormand Peter Bruun Jørgensen, der de senere år har givet den som ekspert for diverse tv-stationer.

Team Tvis Holstebro har haft fat i den lange ende og næppe været villige til at slippe Klavs Bruun Jørgensen for en klatskilling. Da klubben for et år siden lånte ham ud til EM i Herning, fordi Henrik Kronborg gik ned med en kompliceret diskosprolaps, var DHF ikke i stand til at betale så meget som én krone for at lejesvenden – men påberåbte sig i stedet Gud, konge og fædreland.

Den ordning endte Team Tvis Holstebro med at acceptere.

Se også: Pytlick-assistent om fyring: Vrøvl!

Se også: Pytlicks assistent får også sparket

Ulrik Kirkely stopper også sit arbejde med damelandsholdet (Foto: Ole Frederiksen)
Ulrik Kirkely stopper også sit arbejde med damelandsholdet (Foto: Ole Frederiksen)
 

Lønnedgang
Med skiftet til landsholdet slipper Klavs Bruun Jørgensen for de lange bilture fra hjemme i Virum og kan spendere mere tid sammen med Rikke Hørlykke og de to børn. Samværet med familien kan rigeligt opveje den lønnedgang, han må se i øjnene.

Hyren er på ca. 100.000 kr. om måneden i Holstebro – i DHF er taksten på årsopgørelsen nok snarere 800.000 kr., selv om Klavs Bruun Jørgensen naturligt nok har haft alle muligheder for at presse prisen i en situation, hvor forbundet ville have en afklaring, inden bestyrelse og direktion skal ud på den strabadserende rejse til Qatar senere på måneden.

Klavs Bruun Jørgensen kalder det ærgerligt, at bruddet mellem Jan Pytlick og DHF skulle ske med et så stort brag. (Foto: Lars Poulsen). Håndbold - 29. dec. 2014 - kl. 17:48 Toptræner: Pytlick-bruddet kommer for sent

Se også: Pytlicks afløser har otte dage

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere