Anders Eggert: Jævnt træls og pisse-ærgerligt

Landsholdsspilleren gik i knæ, bad en bøn – men de franske dommere var nådesløse. Nu skal han og Flensburg forsøge at vinde den tyske pokal

Det gjorde mere end bare almindelig ondt, da de franske dommere valgte IKKE at dømme det 18. straffekast i kampen mellem polske Kielce og Flensburg Handewitt.

Der var ellers et soleklart, damptromle-tungt skub i ryggen på Thomas Mogensen, da han i kampens sidste sekund forsøgte at score og dermed udligne til 29-29 – der ville have sendt tyskerne i Champions Leagues Final 4 på reglen om udebanemål. Kampen i Tyskland endte 28-28.

Men modet svigtede hos dommerparret. Fløjten var tavs. Anders Eggert gik i knæ og samlede håndfladerne i den bøn, mens ansigtsudtrykket i den grad udstrålede forfærdelse og vantro.

Det forstår man. Det var Flensburgs 18. Champions League-kamp i sæsonen – og så afgjort på en åbenlys dommerfejl til allersidst. Festen er i den grad forbi…

- Vi har jo trænet som vanvittige siden i sommer, spillet et hav af kampe – det var nummer 50 om point i sæsonen – og det var så mega-vigtigt for os at gå videre. Der har været så meget surt slid, og så glipper det på sådan en afgørelse – det er altså jævnt træls for nu at sige det på jysk, siger Anders Eggert.

Håndbold Danskere raser efter CL-exit i sidste sekund: Få nogle nosser!

- Det er bare så pisse ærgerligt, og det gjorde jo ekstra ondt, fordi forseelsen var så åbenlys, og dommen derfor burde have været oplagt. Hvis vi havde fået det straffekast og brændt det, havde det også været ualmindelig surt, men så havde det i det mindste været vores egen fejl, siger den danske landsholdsfløj bittert.

Han brændte i øvrigt to af tre straffekast tidligere i kvartfinalen.

- Der vil altid være tvivlskendelser i håndbold, men den sidste afgørelse rimede overhovedet ikkemed den linje, dommerne ellers havde lagt. Jeg mener, de dømte 17 straffekast forinden, og det var begge hold pænt irriterede over – men da det så endelig var der, var fløjten tavs. Der var også et hav af udvisninger, siger fløjespilleren om kampen, hvor hvert mandskab blev ramt af otte udvisninger.

Håndbold Danske stjerner kan miste tre titler på en uge

Anders Eggert er kommet sig så nogen lunde – og godt det samme. Der lurer hele tiden en ny kamp lige om hjørnet. Eksempelvis drønede Flensburg-truppen direkte fra Polen til Hamburg, hvor der i weekenden er Final 4 i den tyske pokalturnering. Den eneste, danskerklubben reelt har en chance for at vinde i denne sæson.

- Jeg har svært ved at se Rhein-Necker Löwen smide den føring, de har etableret i ligaen. Vi gør naturligvis alt, vi kan for at vinde de resterende kampen, men nu går vi foreløbig all in på pokal-slutspillet, siger danskeren.

Flensburg møder netop Rhein-Neckar i semifinalen lørdag og eventuelt vinderen af opgøret mellem Magdeburg og Bergischer i finalen søndag.

Jannick Green trak det længste strå mod Anders Eggert. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Green snød Eggert i tysk drama

0 kommentarer
Vis kommentarer