Justitsmord koster pokalfinale

Skjerns Kristian Gjessing går glip af dagens pokalfinale mod Aårhus Håndbold på grund af misvisende karantæne

Skjerns Kristian Gjessing kommer ikke med i dagens pokalfinale mod Århus Håndbold. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Skjerns Kristian Gjessing kommer ikke med i dagens pokalfinale mod Århus Håndbold. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Både med- og modspillere er enige - Skjern-veteranen Kristian Gjessing er udsat for et rent justitsmord med udelukkelsen fra eftermiddagens pokalfinale mod Århus Håndbold på sidstnævntes hjemmebane.

Det kan man læse på bl.a. Twitter, men også Skjerns hjemmeside, hvor f.eks. anfører Jesper Jensen er rasende.

På Twitter er der sympati-tilkendegivelser fra bl.a. VM-målmand Jannick Green, den frafaldende landsholdsspiller Thomas Mogensen fra Flensburg-Handewitt og Mr. BSV, veteranen Mads Øris Nielsen.

Læs også:

Se også: Aalborg-træneren svigtede holdet

Kristian Gjessing fik lørdag eftermiddag rødt kort for en tackling af Aalborgs Johan Jacobsson i semifinalen i Final4-stævnet i Arenaen i Aarhus.

Selv om tv-billederne efterfølgende viste, at tacklingen var bryst mod bryst og ikke et slag i hovedet, fastholdt dommerparret Henrik Mortensen og Leif Poulsen efter afhøring og videoforevisning påstanden.

En udlægning, som karantænekomiteen under Dansk Håndbold Forbund godkendte, så den tidligere landsholdsspiller, der efter denne sæson siger farvel til barndomsklubben for at blive spillende assistenttræner i 1. divisionsklubben HC Midtjylland, må se årets pokalfinale fra tilskuerrækkerne på grund af karantæne.

Læs også:

Se også: Århus-triumf i pokalen

- Jeg er rystet over Gjessings karantæne. Så slemt var det vidst ikke, skriver Jannick Green på sin Twitter.

- Karantæne??? Hold nu op, lyder det fra Thomas Mogensen, mens Mads Øris Nielsen har sendt følgende:

- Føler med Kristian Gjessing. Misser pokalfinalen. Meget hård straf på en tackling, der kun burde have givet 2 minutter.

Og tidligere på dagen lød det fra Mads Øris Nielsen:

- Ikke skygge af rødt og overdramatisering.

Læs også:

Se også: Skjern skal have hurtigt gang i nedtrykte VM-helte

Anfører Jesper Jensen kalder karantænedommen for 'tyvagtig', mens Gjessing selv har følgende holdning:

- Det er grotesk. Jeg er dybt rystet. Jeg laver en hård tackling bryst mod bryst. Der er hverken slag eller tackling i halsregionen, og det vælger de at taksere til et rødt kort og dernæst en karantæne.

- Jeg er så ked af det. Det er højst sandsynligt min sidste pokalfinale, og så sidder jeg ude med karantæne, siger han til klubbens hjemmeside og får opbakning fra holdkammerat Kasper Søndergaard:

- Det er fuldstændig chokerende. At dommerparret giver rødt kort er én ting. Det er, hvad der kan ske i kampens hede, men at det udvalg efterfølgende giver karantæne efter at have set det på video, det er så skandaløst. Jeg synes, det er direkte pinligt.

- Havde det været under en landsholdsslutrunde eller i en Champions League-kamp, havde det givet et frikast og kun måske en tominutters udvisning. Vi er så rystede over den beslutning, siger Kasper Søndergaard.

Læs også:

Se også: VM-helte skød Skjern i finalen

Det er ikke første gang i denne sæson, at de hjemmelavede danske karantæneregler er i modvind.

KIF Kolding Københavns svenske stjerne Kim Andersson er fortsat i gang med at afsone to spilledages karantæne efter et rødt kort lige før jul mod Skjern, men at der fulgte to spilledage med, er hen i vejret, da tv-billederne bagefter viste, at Kim Andersson blev skubbet i gerningsøjeblikket af en Skjern-spiller. Derfor røg hans hånd op i ansigtet på Claus Møller Jakobsen.

Tidligere i sæsonen fik Tvis Holstebros Magnus Bramming rødt kort og karantæne for mindre i en kamp, hvor en anden lovovertræder, Skjerns Claus Møller Jakobsen slap med kun to minutter for en grim tackling af europamester Mads Christiansen. Bagefter råbte Tvis Holstebro højt uden at blive hørt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere