Bliv dansk mester og forsvind

Det er ikke altid lige sjovt at være blevet dansk mester

AG København lukkede og slukkede kort efter klubbens andet mesterskab (Foto: René Schütze)
AG København lukkede og slukkede kort efter klubbens andet mesterskab (Foto: René Schütze)

Klicheen om ’vind og forsvind’ er igen aktuel i håndboldens verden.

De tidligere tre dobbelte danske mestre og Champions League-mestre Slagelse vil ikke blive den sidste topklub, som enten må dreje nøglen eller vil forsvinde ned i rækkerne eller ud i glemslen.

Vestsjællænderne blev bare den næste i rækken efter blandt andet AG København, GOG, Fredericia KFUM, Helsingør IF, Gladsaxe/HG med flere.

Dansk Håndbold Forbunds formand Per Bertelsen kalder overfor Ekstra Bladet konkursen i Slagelse for ’dødtrist’, men han tør i samme åndedrag ikke love, at det ikke kan ske igen og igen

Se også:

Se også: Eventyret slut: Slagelse håndbold går konkurs

I håndbolden arbejdes der på højtryk med at finde et system til at ’adfærdsregulere’ klubberne, så der vil blive mere styr på indtægter og udgifter, men systemet vil ikke forhindre, at en klub hurtigt kan komme i vanskeligheder, hvis eksempelvis en hovedsponsor trækker sig.

- Forhåbentlig har vi en model klar til sommer. Vi har indtil videre gennemgået fire-fem modeller, og nu er der endnu en model i støbeskeen, siger Per Bertelsen.

Det er igen en formand, der kan se tilbage på en liste over tidligere mesterhold hos damer og mænd, hvor de fleste danske mestre i dag er væk på den ene eller anden måde.

Se også:

Se også: AGK er gået konkurs

Klubberne er enten lukket, forsvundet ned i rækkerne eller opslugt af andre.

- Det ærgrer mig at se, fordi vi har et godt produkt, siger formanden.

Se hvordan det er gået for de danske mestre fra de sidste 50 år hos damerne:

Væk: Lyngså og nu Slagelse.

Nede i rækkerne: Svendborg, 2. division, Helsingør, serie 1, AIA-Tranbjerg serie 2, Stjernen, Fynsserien, Rødovre 2. division, FIF, amatørklub i ligaen, Ikast, i dag FCM, som har sat holdet på ’observationslisten’.

Endelig: Viborg og Randers kæmper med at få budgetterne til at holde. Senest har Viborg igen ’smidt’ mændene ud.

Se hvordan det er gået for de danske mestre fra de sidste 50 år hos mændene:

Væk: Aarhus KFUM, HG, Efterslægten, Fredericia KFUM, Helsingør, Virum/Sorgenfri, FCK, AaB, AG København

Nede i rækkerne: Gladsaxe/HG, serie 1, Stadion 2. division, GOG Svendborg, 1. division, HIK 1. division, Skovbakken, 2. division.

Aarhus KFUM er i dag med i Århus Håndbold, Helsingør er med i Nordsjælland, Virum/Sorgenfri hedder i dag VSH, 2. division, Fredericia KFUM er i dag Fredericia, Jyllandsserien, Helsingør er i dag Helsingør Håndbold, serie 1, Efterslægten er i dag Glostrup, som igen er Albertslund/Glostrup, 3. division, FCK er i dag FIF, 2. division, AaB er i Aalborg Håndbold, ligaen

Endelig: Kolding, i dag KIF Kolding København, kæmper en daglig kamp for overlevelse, Skjern har for første gang fremvist et underskud.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere