Aalborg-træneren svigtede holdet

Bijob: TV2 har lagt beslag på træner Nikolaj Jacobsen gennem hele opstartsfasen til sæsonen, der begynder i denne weekend

Nikolaj Jacobsen var væk i næsten tre uger under VM. (Foto: René Schütze)
Nikolaj Jacobsen var væk i næsten tre uger under VM. (Foto: René Schütze)

Aalborgs nye cheftræner, Nikolaj Jacobsen, har måttet svigte sit hold op til weekendens pokal Final 4 og genstarten på ligaen, hvor KIF Kolding København venter tirsdag.

Den gamle landsholdsfløj har i overensstemmelse med sin aftale med nordjyderne bijobbet på TV2 under VM i Spanien.

Så Nikolaj Jacobsen var først tilbage i trænertjansen i starten af ugen, da man gik i gang med at tælle ned til eftermiddagens pokalsemifinale, som på papiret er 'den moralske finale', nemlig Aalborg mod Skjern.

Det bliver bedre
Vinderen skal møde enten Århus eller Skanderborg i søndagens finale.

- Det bliver nemmere næste år, konstaterer Nikolaj Jacobsen med henvisning til, at EM for mænd for Danmarks vedkommende spilles i Boxen i Herning.

- I min kontrakt med Aalborg har jeg aftalt, at jeg kan arbejde for TV2. Så jeg har faktisk to job, siger Nikolaj Jacobsen, der nåede at blive presset, inden Aalborg kom på banen med drømmejobbet.

Således var den mangeårige assistent i Bjerringbro-Silkeborg og Viborg efter nogle måneder uden det 'rigtige tilbud' tæt på at sige ja til at blive damelandstræner Jan Pytlicks nye højre hånd.

I 11. time dukkede Aalborg og direktør Jan Larsen - med flere trænerfyringer på samvittigheden end andre - op for at hyre ham i stedet for den norske landstræner Robert Hedin, som ikke længere måtte have to job.

- Næste år kan jeg passe begge job, siger Nikolaj Jacobsen, hvis kollega fra Tvis/Holstebro, Klavs Bruun Jørgensen, traf et andet valg og blev hjemme fra VM i Spanien. Den tidligere AGK-træner skulle ellers have været ekspert på DR-radio.

Livlig trafik
I fraværet af Nikolaj Jacobsen har assistent Morten Bjerre passet træningen i Aalborg.

Her har der været en livlig trafik med spillere ud og ind på grund af VM-kvalifikation for det danske U21-landshold, ligesom Sverige har haft Tobias Aren og Johan Jakobsson hjemme til VM-opvarmningskampe mod Island og Tyskland.

Aalborgs to skadede nordmænd, topscorer Kristian Kjelling og fløjen Håvard Tvedten, har brugt pausen til at blive endeligt klar efter at have været ude i store dele af efteråret, så nordjyderne mangler kun direktørens egen søn, den korsbåndsskadede venstrehånd Martin Larsen.

Selv om Europa Cup for pokalvindere er forsvundet med sammenlægningen med EHF Cup'en, kan der følge en billet til EHF Cup'en med pokalen til årets vinderhold.

- Det er under forudsætning af, at pokalvinderen ikke også snupper en af de to danske pladser i Champions League. Hvis det sker, er der ingen trøstpræmie til de tabende finalister, da pladsen ikke vil gå videre, siger DHF's turneringschef Frank Smith.

Final4 med de to semifinaler Aalborg-Skjern og Århus-Skanderborg, TV 2 fra kl. 14.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere