Annonce:
Annonce:

Sarkastisk Wilbek: Går kun hvis sølv er for ringe

Det var en trodsig Ulrik Wilbek, der mandag kommenterede på sin fremtid som landstræner

UIrik Wilbek går gerne af som landstræner, hvis VM-sølv er uacceptabelt. (Foto: Rumle Skafte)
UIrik Wilbek går gerne af som landstræner, hvis VM-sølv er uacceptabelt. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Håndbold

Det var en tydeligt skuffet Ulrik Wilbek, der mandag eftermiddag landede i Københavns Lufthavn.

Med i bagagen havde han en VM-sølvmedalje, som var det håndgribelige resultat af søndagens chokerende 19-35-finalenederlag mod værterne fra Spanien.

Landstræneren slog dog fast, at han trods finaleskuffelsen har i sinde at opfylde sin kontrakt med Dansk Håndbold Forbund.

- Ja, det er planen. Med mindre man synes, at en sølvmedalje betyder, at jeg bør gå af som landstræner, siger Ulrik Wilbek sarkastisk til TV2 News.

Landstræneren var især ærgerlig over, at det store finalenederlag endte med at overskygge en ellers flot dansk turnering.

Annonce:

- Danskere har det meget med at se på det, der gik galt. Og det er også tilfældet denne her gang. Når vi lige har ærgret os færdig over den kamp, så kan vi være stolte af, at vi endnu en gang er kommet i en VM-finale, siger Ulrik Wilbek.

- Det var otte fantastiske kampe. Men dag nummer 31 ved VM var ikke særlig god. Det var en forfærdelig håndboldkamp.

Den danske landstræner udeblev fra det obligatoriske pressemøde efter finalen. Han var utilpas og havde taget en taxa hjem til spillerhotellet.

Ulrik Wilbeks fravær var en stor skuffelse for den spanske landstræner, Valero Rivera, som blandt andet kaldte Wilbeks opførsel for 'uværdig'.

- I alle de år jeg har været landstræner, er jeg altid kommet til det efterfølgende pressemøde. Og der er rigtig mange af mine kolleger, der er blevet væk, uden at jeg har kommenteret det.

Wilbek forklarer, at han i to dage havde lidt af et maveonde. Og han havde flere gange forgæves spurgt, om der var pressemøde efter kampen. Til sidst beordrede landsholdets læge Wilbek tilbage til spillerhotellet.

Annonce:

- Jeg synes ærligt talt, at kritikken er forfejlet. Men der er nogen, der gået meget op i det her, understreger landstræneren.

Ulrik Wilbek stopper som landstræner for det danske landshold efter EM-slutrunden på hjemmebane i 2014. Herefter fortsætter han som sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: