VM-chok! Stor ros til dommerne ...

Landstræner Ulrik Wilbek er meget tilfreds med dommerniveauet under VM-slutrunden

BARCELONA (ekstrabladet.dk): Er Ulrik Wilbek ikke fuldt ud tilfreds med turneringsformen - tidligt knockoutspil og placeringen af bronzekampen - er han meget mere tilfreds med dommerstandarden ved VM i Spanien.

Dommerne er ellers ofte genstand for kritik i håndbold, der er så svært at dømme, men ved denne VM-slutrunde dukker de sjældent op i evalueringer af kampene. Og det er jo nærmest chokerende i håndbold, at man ikke vælger den lette løsning og kritiserer dommerne ...

Læs også:

Se også: Wilbek langer ud efter arrangørerne

- Vi har haft otte kampe, hvor dommerne slet ikke har været et tema, og det er virkelig en kvalitet. Man må gratulere IHF med det dommerarbejde, der er lavet, siger landstræneren til ekstrabladet.dk.

Det internationale håndboldforbund har de seneste år gjort meget for at udvikle dommerstandarden og gennemført et generationsskifte hos dommerne, og det har båret frugt, mener den danske landstræner.

- Vi har ikke haft en dårlig dommerpræstation i nogen af vores kampe. Man kan altid være uenig i enkelte domme, men jeg synes, det er rigtig positivt. Der er blevet påsat nogle rigtigt dygtige dommere til vores kampe, siger Wibek og roser ’hele maskineriet’.

Læs også:

Se også: Danmark har krammet på Spanien

- IHF er meget mere seriøse omkring evalueringerne, og de tør sige til dommerne, hvis de kunne have gjort noget bedre. Det er også sådan, det foregår hjemme i Danmark, og det er den eneste måde, man bliver dygtigere på. Det er rigtig, rigtig godt, siger landstræneren.

Der er ikke indført decideret nye dommerlinjer ved dette VM, men der bliver slået hårdt ned på beskidte tacklinger.

- Det kan jeg godt lide. Det er vigtigt, at vores sport ikke bliver for hård. Vi har set en hel del røde kort ved de her mesterskaber, som vi ikke har set før. Det er i orden. Bare de ikke får de otte dages karantæne bagefter, som de får i Danmark …, siger Ulrik Wilbek tørt.

0 kommentarer
Vis kommentarer