Wilbek langer ud efter arrangørerne

Landstræneren er utilfreds med afviklingen af bronzekampen og glæder sig over ikke at skulle spille den

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

BARCELONA (ekstrabladet.dk): Ulrik Wilbek kunne have lagt ud med en masse ting - om glæden ved at stå i VM-finalen, om finalemodstanderen, om tilstanden i truppen. Men nej.

Den danske landstræner havde noget, han gerne ville ud med på dagens pressemøde, og det var igen en kritik af turneringsplanlægningen, der blev nævnt som det allerførste på Hotel Princess i Barcelona foran et soldt presseopbud, der også talte udenlandske medier.

Læs også:

For Anders Eggert er det ikke vigtigt at blive topscorer. Han vil være verdensmester. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Eggert: Ligeglad med topscorerpris

Ulrik Wilbek kunne nemlig tørt konstatere, at han var glad for, at hans hold ikke skulle i kamp allerede lørdag aften - 20 timer efter at have afsluttet en semifinale sent fredag aften, som kroaterne nu skal mod Slovenien.

- Det er altid svært at spille en håndboldkamp 21.30 om aftenen, fordi det er meget svært at falde til ro bagefter. Jeg er dybt taknemmelig for, at vi har kvalificeret os til ikke at skulle kampen i dag.

- Jeg må endnu en gang sige, at det er mig ufatteligt, hvordan man kan lægge en håndboldkamp kl. 19 i dag efter det program, holdene har været igennem. Det er ganske enkelt ikke rimeligt mod holdene, der skal spille om tredje- og fjerdepladsen, lød det fra landstræneren, der allerede torsdag var ude i samme ærinde efter det officielle pressemøde, hvor han fik overrakt prisen som årets bedste træner.

Se mere:

Hans Lindberg tror på sejr over Spanien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Lindberg: Vi skal nok tage Spaniens guld

Landstræneren fortalte da, at man i den danske evaluering af mesterskaberne vil komme ind på både turneringsformen med knockoutkampe fra ottendedelsfinalerne i stedet for en mellemrunde med gruppekampe og afviklingen af bronzekampen.

- Vi synes ærlig talt, at det er meget, meget hårdt for de to hold. Det er en af de ting, vi vil skrive i vores evaluering, så vi håber, at vi kan få bronzekampen tilbage til om søndagen.

- Men det er også vigtigt at sige, at det er vores mening, og at bare fordi jeg har en holdning, så kan den ikke nødvendigvis efterleves. Det er bare nogle indspark i debatten, sagde landstræneren.

Kroatien og Slovenien spiller bronzekamp i aften kl. 19, mens VM-finalen mellem Danmark og Spanien afvikles søndag kl. 17.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer