Danmark skal have gang i kontraspillet

De danske håndboldherrer skal forsøge at vinde semifinalen mod Kroatien ved at få løbet en masse kontraer

Danmark skal spille med tålmodighed og tempo på samme tid i angrebet, og når der er blevet afsluttet, skal der løbes lynhurtigt hjem.

Sådan lyder opgaven for Danmark i aftenens semifinale mod Kroatien, fortæller assistenttræner Henrik Kronborg inden kampen.

- Vi vil gerne løbe kontra med Kroatien og se, om vi kan få de lette mål. Omkring vores eget angrebsspil er opgaven at undgå den kroatiske kontra.

- Det gør vi ved at spille med stabilt og tålmodigt angrebsspil med mange afleveringer, men med højt tempo, siger Kronborg.

Det gælder om at få gang i skudstærke typer som Mikkel Hansen og Kasper Søndergaard i løbet af kampen.

- Vores spillere skal være gode til at give bolden til hinanden i fart, så vi får udfordret de meget store og fysisk stærke backer.

- Når vi har afsluttet, er det med at komme hjem og stå i forsvaret igen, siger Kronborg.

Danmark stiller op i den bedst mulige formation mod kroaterne. På målmandsposten begynder Niklas Landin.

Rhein-Neckar Löwen-profilen er nummer otte på listen over målmand med bedste redningsprocenter. Før semifinalen har Landin reddet 39 procent af alle forsøg.

I forsvaret er René Toft Hansen og Henrik Møllgaard sat til at styre tingene centralt, mens Mikkel Hansen og Rasmus Lauge skal støtte op på backerne.

Anders Eggert og Hans Lindberg, der scorede 10 mål i kvartfinalesejren over Ungarn, starter på hver sin fløj.

Når Danmark er i angreb bliver Kasper Søndergaard skiftet ind i stedet for Møllgaard, og det betyder, at forsvarsspecialisten Kasper Nielsen ikke skal med være med fra kampens start.

- Vi har kun et bytte til at starte med. Vi vil gerne til at starte med undgå at bytte to spillere, så vi prøver sådan, og så er Kasper klar til at hoppe hurtigt ind, forklarer Kronborg.

Kampen mellem Kroatien og Danmark går i gang klokken 21.30. Vinderen møder Spanien i søndagens finale, mens taberen skal spille bronzekamp mod Slovenien om lørdagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer