Wilbek fik præsidentens kys

Landstræneren styrede showet på dagens pressekonference i Barcelona, hvor han fik overrakt sin pris som årets træner

Moustafa krammer og kysser verdens bedste træner. (Foto: Lars Poulsen)
Moustafa krammer og kysser verdens bedste træner. (Foto: Lars Poulsen)

BARCELONA (ekstrabladet.dk): Fotograferne flokkedes om Ulrik Wilbek, IHF-præsidenten kindkyssede den danske landstræner, og Wilbek selv styrede showet fra bordet, da han som den eneste af fredagens fire semifinaletrænere svarede afslappet på engelsk, mens de øvrige tre talte på deres eget modersmål.

Ulrik Wilbek var en slags hovedperson, fordi han både var en af de fire semifinaletrænere og samtidig skulle have overrakt prisen som årets herretræner i sæsonen 2011/12 - selvom der nu kun står 2011 på det bevis, der næppe kommer op at hænge på væggen i hjemmet.

Og han fik salen til at grine, da han elegant undveg favoritværdigheden i fredagens semifinale mod Kroatien ved grinende at klappe den kroatiske landstræner Slavko Goluza på ryggen, da Goluza blev bedt om sin vurdering af favoritværdigheden i kampen.

Læs også:

Se også: Ekspert: Skytterne skal redde Danmark

Ellers så Wilbek forholdsvis fortabt ud i den ene ende af det klassiske podium med fem mikrofoner, navneskilte, sponsorvæg i baggrunden og selveste IHF-præsidenten i midten - når der blev spurgt på kroatisk, spansk eller slovensk.

- Der er fuldt hus, sådan er det jo, svarede han efterfølgende lumsk smilende og diplomatisk på et spørgsmål om, hvad han egentlig synes om den slags seancer.

'Meget imponerende'
Og landstræneren skal såmænd roses for at følge protokollen og deltage beredvilligt. Og i øvrigt give følgende vurdering af semifinalen mod Kroatien:

- Det er altid svært at sige, hvem der er favorit, når man ikke har mødt hinanden tidligere i turneringen. Kroatien spillede fantastisk ved OL, og hvad jeg har set her, ligger i tråd med OL. Kroatien er inde i en interessant udvikling, takket være Slavko, der gør et stort stykke arbejde.

Læs også:

Se også: Nu har Danmark odds imod sig

- Det er altid rart at se kolleger gøre deres hold bedre - og få et hold ud af dem. Derfor har vi stor respekt for Kroatien. De har ikke tabt en kamp ved VM, de har slået Frankrig, og de har besejret Spanien i Spanien. Det er meget imponerende.

- Men vi håber, vi kan finde måden at løse opgaven i morgen. Jeg tror, det bliver en meget underholdende og seværdig kamp, og jeg tror ikke, nogen kan forudsige, hvem der vinder kampen.

Både arrangører og IHF-præsident udtrykte i øvrigt stor og ikke overraskende tilfredshed med arrangementet. Og Hassan Moustafa havde endda så meget overskud, at han fra podiet med et smil og et nik mod den danske landstræner accepterede Wilbeks utilfredshed med turneringsformen med knockoutkampe fra ottendedelsfinalen i stedet for mellemrundepuljer. Han lovede endda, at han ville lytte til den feedback, der kom fra trænere og mediefolk.

'Hedder vist demokrati'
- Jeg ved, at han mener, hvad han siger. Vi har før samarbejdet om, at ting kunne ændres, og jeg synes, han er meget åben omkring det. Det er rigtig godt, at han lægger op til diskussion. Der kommer en evaluering fra vores side, og så må vi se på det, sagde Wilbek efter presseseancen og fortsætte:

- Men hvis andre hold synes, det er den rigtige måde at gøre det på, så må det jo fortsætte på den måde. Det er vigtigt, at sige, at det er vores mening. Det vigtigste for os er, at der er åbenhed til at lytte til, hvad vi mener. Og så må det være dem, der er flest af, der får ret. Det er en rigtig god måde at gøre det på. Det hedder vist demokrati, sagde Wilbek smilende og berettede, at han snakkede løbende med IHF-præsidenten - og at han har tiltro til hans ord om at lytte.

Læs også:

Se også: Kroater: Vi skal spille hårdt mod Danmark

- Hvis flere mener det, så tror jeg på, at det bliver ændret, når Hassan siger, at det vil blive gjort øjeblikkeligt. Hvis flertallet mener, at dette er det rigtig system, så vil det fortsætte, og det er helt fair. Jeg har snakket med nogle kolleger, der mener det samme som mig, men jeg ved jo ikke, hvad de små nationer mener, siger Ulrik Wilbek, inden han samlede sine priser sammen og begav sig tilbage mod spillerhotellet. I øvrigt i en bil med den kroatiske træner Slavko Goluza og den slovenske træner Boris Denic.

VM-semifinalerne fredag

19.15: Spanien-Slovenien (TV 2)

21.30: Danmark-Kroatien (DR 1)

Bronzekamp lørdag kl. 19.00 (TV 2)

Finale søndag kl. 17.15 (DR 1 OG TV 2)

0 kommentarer
Vis kommentarer