Ekspert: Skytterne skal redde Danmark

Peter Bruun Jørgensen er imponeret over Danmarks semifinalemodstander fra Kroatien

Hansen og Markussen skal være på toppen (Foto: Lars Poulsen)
Hansen og Markussen skal være på toppen (Foto: Lars Poulsen)

Danmark nåede målet for VM-turneringen, da de i går besejrede Ungarn og spillede sig i VM-semifinalen.

Nu venter det kroatiske landshold i morgen. En på forhånd næsten skræmmende opgave, for kroaterne har hidtil været turneringen bedst spillende hold

TV3 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen så seneste Kroatiens kamp mod Frankrig i går, og han er også meget imponeret over kroaternes styrke, men tror på de danske muligheder, hvis vores bagspillere har tur i den:

- Jeg tror, vi har en chance. Det har vi da, men jeg må også sige, at kroaterne har været det bedst spillende hold i turneringen. Specielt forsvaret har været meget, meget stærk, og modstanderne har haft store problemer med at gennemhulle det.

- Og lykkes det så endelig for dem at komme igennem, jamen så står Alilovic i vejen inde i målet. Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor mundfuld for os, men vi har, hvad der skal til. De står i deres kompakte 6-0-forsvar, og så kan vores skytter åbne op.

- I Mikkel Hansen og Nikolaj Markussen har vi spillerne, der kan skyde hul på det. Hvis de rammer dagen, så er der bestemt muligheder den vej, siger Bruun Jørgensen til Ekstra Bladet.

Se mere:

Se også: Kroater: Vi skal spille hårdt mod Danmark

- Men Kroatien er gode. De spillede virkelig godt i går, næsten med de samme tre bagspillere igennem hele kampen, og så var Duvnjak (Kroatiens playmaker, red.) fremragende i går. Jeg har aldrig set ham spille bedre, end han gjorde i går, advarer TV3 Sports ekspert Peter Bruun-Jørgensen.

Et af de store spørgsmålstegn ved denne slutrunde har været Mikkel Hansen, som endnu ikke har leveret en rigtig brandkamp, og er tydeligvis ikke i topform. Peter Bruun tror dog på den danske storskytte.

- Det kan godt være, han ikke er i topform, men rammer han de første par skud og laver mål, så kan han eksplodere fuldstændig i kampen. Jeg tror på ham, og han har vist i glimt i denne turnering, at han kan ramme kassen.

Men i går var det jo ikke tilfældet, og det var endda ovenpå to hviledage, hvor han kunne pleje sit dårlige knæ. Det gør dig ikke bekymret?

- I går gik det måske ikke så godt, men tidligere i turneringen har han vist, at han kan ramme kassen, og også i går synes jeg, han viser fantastisk overblik. Han var skarp i sine indspil til stregen og fløjene, og det får vi også brug for i morgen.

Læs også:

Se også: Wilbek: Kroatien har spillet bedst ved VM

- Vi skal have åbnet op for fløjene også. Spillet skal ikke centreres inde omkring midterforsvaret, hvor kroaterne er virkelig stærke. Hvis vi spiller som i anden halvleg i går, så får vi tæsk. Vores første halvleg giver dog forhåbninger. Og der må være frigivet en masse energi i holdet nu, efter det store mål om en semifinaleplads er nået, forklare Bruun Jørgensen

- Kroatien er favoritter, og det sætter Danmark i en helt anden situation, som de forhåbentlig kan drage fordel af. Jeg har hele tiden tippet, at Danmark ville vinde VM-guld, og det gør jeg stadigvæk. Det er vel en fifty-fifty kamp i morgen, forklarer TV3 Sport-eksperten, der giver sit bud på, hvordan Danmark får succes i morgen.

- Hvis forsvaret fungerer, kontrafasen sidder i skabet, og Danmark udnytter Kroatiens svagheder, som der dog ikke er mange af, som at Igor Vori er meget langsom til at komme med tilbage, så er der muligheder for dansk succes.

VM-semifinalerne fredag

19.15: Spanien-Slovenien (TV 2)

21.30: Danmark-Kroatien (DR 1)

Bronzekamp lørdag kl. 19.00 (TV 2)

Finale søndag kl. 17.15 (DR 1 OG TV 2)

0 kommentarer
Vis kommentarer