Ungarsk topscorer: Danmark er mit favorithold

Den tidligere Viborg-spiller Gabor Csaszar fra Ungarn mener, at Danmark er et af de bedste hold ved VM

Den ungarske VM-topscorer Gabor Csaszar kender en hel del til dansk håndbold, efter at han har spillet to sæsoner for Viborg fra 2008 til 2009. Den viden vil han udnytte i onsdagens kvartfinale mod Danmark.

Det danske herrelandshold i håndbold er et af de absolut stærkeste mandskaber ved VM i Spanien, mener Gabor Csaszar, der har scoret 25 mål ved VM - flest af alle ungarere inklusive holdets stjerne Laszlo Nagy, der har nettet 20 gange.

- Danmark er mit favorithold. Jeg har mange gode minder fra mine to år i Viborg. Jeg foretrækker den slags håndbold, danskerne spiller.

- Jeg synes, at de er et af de bedste hold ved verdensmesterskaberne. Så der venter os hårdt arbejde, men det er ikke umuligt, siger Gabor Csaszar.

- Jeg lærte meget af dem i de to år, og jeg håber, at jeg kan bruge det i kvartfinalen, siger han.

Læs også:

Imponeret Wilbek: Ungarn er et farligt hold

Mandag aften var Gabor Csaszar igen en af de mest fremtrædende ungarske spillere med fem mål på seks forsøg, da Ungarn vandt sikkert over Polen i 1/8-finalen.

Den 28-årige bagspiller nåede at spille sammen med den danske playmaker Bo Spellerberg i en kort periode i klubben CB Cantabria fra spanske Santander.

- Jeg spillede sammen med Bo Spellerberg i en måned i Santander, og jeg har mødt Mikkel Hansen mange gange som modstander.

- Jeg har også mødt Hans Lindberg mange gange i Viborg, så jeg kender dem ganske godt, fortæller Gabor Csaszar.

- Danmark spiller flot sammen som hold, og jeg vil fremhæve Mikkel Hansen og Niklas Landin.

- Jeg håber, at vi onsdag har en heldig dag, og at vi kan finde den rette taktik frem mod Danmark, pointerer han.