Mensah: - Hold kæft for noget lort

VM-debutanten og truppens yngste var forbandet på sig selv, da han kom på banen og startede med at lave tre fejl – heldigvis fik jeg lov at vise, jeg kan spille håndbold efter pausen

Mads Mensah ærgrer sig over sin VM-debut. (Foto: Lars Poulsen)
Mads Mensah ærgrer sig over sin VM-debut. (Foto: Lars Poulsen)

SEVILLA (ekstrabladet.dk): VM-debutanten Mads Mensah fik mildest talt ikke den bedste start på sit liv som slutrundespiller på voksen-niveau: To angrebsfejl og et boldtab kom til at plage ham hele første halvleg:

- Jeg starter med at lave to angrebsfejl, og så begynder man jo at tænke inde i sit hoved: Hold kæft for noget lort. Så det var rart at komme på banen igen i anden halvleg og få noget spilletid, så jeg kunne vise, at jeg altså godt kan. Så det var rart at gå fra banen med noget succes, siger truppens yngste.

- Jeg var lidt indebrændt på mig selv i pausen. Jeg ville SÅ gerne ind at vise, at jeg altså kan gøre det bedre, og det lykkedes heldigvis også. Jeg følte mig egentlig ikke nervøs – men jeg har måske gået og glædet mig lidt for meget. Jeg var lidt spændt op, indrømmer den 21-årige debutant.

Se også: Spellerberg stjal æren

To mål – det første via en parade til 37-23 og kampens sidste og Danmarks 41. scoring – blev han noteret for.

Nikolaj Markussen har prøvet turen to gange tidligere ved EM og OL sidste år. Han blev til nogen forbløffelse oven i købet kåret som kampens spiller.

- Så nu har jeg et adidas-ur og ved, hvad klokken er slået, siger han og griner.

Se også: Toft: - Det blev for slapt

- Jeg ved ikke, om det var rimeligt, det blev mig. Når alle spiller næsten lige meget, og fløjene bare får lov til at løbe kontra, så ved jeg ikke, om jeg stikker specielt meget ud fra gruppen. Men det er da altid fint, at der er nogen, der synes, man gør det godt.

Til gengæld er han glad for at være kommet i gang på en dag, da han skulle slå til som vikar for Mikkel Hansen:

- Det var super rart. Alle får ligesom lov at spille et kvarters tid, så det var en fin måde at få alle i gang på. Vi havde en fin fornemmelse på banen, og det var mere end mental opgave, fordi det var svært lige at bevare tændingen hele vejen igennem. Jeg synes, vi skal være bedre til at spille over 60 minutter, end vi var i dag, siger den 211,7 cm lange nordsjællænder.

- I første halvleg skyder jeg måske ikke så meget, men så gør jeg måske mere de andre gode, hvor jeg så skyder mere efter pausen. Det var en helt fin præstation.

Se også: Wilbek: Hurtigt videre til næste kamp

Man tænker jo: Hvorfor skyder den dreng ikke noget mere…

- Hæ, men jeg satser på at lave lidt flere i løbet af turneringen og så starte lidt i det stille nu, måske.

0 kommentarer
Vis kommentarer