Wilbek i vildrede: Alle mand er VM-klar ...

... men jeg ved virkelig ikke hvilke 16, der skal med til VM, siger landstræneren

Hmm, hvem er det, vi kan undvære? (Foto: Claus Bonnerup)
Hmm, hvem er det, vi kan undvære? (Foto: Claus Bonnerup)

AARHUS (ekstrabladet.dk): Landstræner Ulrik Wilbek har tre testkampe i weekenden til at beslutte sig for, hvilke 16 spillere, der skal med til VM i herrehåndbold i Spanien.

En stribe spillere ligger givetvis fast - målmændene, forsvarsdirigenten Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen m.fl. - men hvilke to spillere, der skal sorteres fra 18-mandstruppen, ved landstræneren endnu ikke.

- Jeg ved det ikke. Det mener jeg virkelig. Nogle gange udtager man 18 eller 20, og så ved man godt hvilke fire, der ikke skal med. Måske skulle man så bare have sagt 16 til at starte med, eller også fortæller man en spiller hen ad vejen, at han nok kun bliver reserve.

- Men her har jeg 18 kvalificerede spillere, jeg gerne vil have med til VM, men jeg må bare kun tage 16 med. Jeg har selvfølgelig nogle billeder og tanker inde i hovedet, men jeg VED det ikke endnu, siger landstræneren til ekstrabladet.dk i forbindelse med dagens pressemøde på spillerhotellet i Aarhus.

Og Ulrik Wilbek har indtil videre ikke ’fået hjælp af’ skader hos spillerne til at træffe beslutningen, for alle 18 mand er trods nogle skavanker hist og her VM-klar.

- En af de ting, der altid fylder meget, er skader, så jeg vil starte med skadesituationen. Vi har som udgangspunkt ingen spillere, der ikke kan deltage i weekendens kampe, lød det indledningsvis fra Wilbek.

- Vi har nogen, der stadig er på skåneprogram så i morgen lader vi Nikolaj Markussen sidde over. Han har lidt udfordringer med et trælår, og Rasmus Lauge sidder også over. Begge skulle så kunne spille de sidste to kampe.

- På samme måde har vi lidt skåneprogram for Bo Spellerberg med skulderen og Mikkel Hansen med knæet, men det er ikke noget, der ser ud til at kunne true eventuelle deltagelser ved VM. Så det er meget positivt, sagde landstræneren.

Det danske herrelandshold spiller i weekenden mod Tunesien i Skjern fredag, mod Montenegro i Aalborg lørdag og mod Slovenien i Aarhus søndag. VM i Spanien begynder for Danmarks vedkommende blødt lørdag 12. januar med kampen i Sevilla mod Qatar.

Efter fem gruppekampe spilles der knockoutkampe fra ottendedelsfinalerne frem til finalen 27. januar i Barcelona.

0 kommentarer
Vis kommentarer