Tre vrages: Her er Pytlicks EM-trup

Her er truppen, der skal slås om medaljer – måske – ved EM i Serbien fra næste uge

Jan Pytlick nøjedes med at trække tre ’nitter’, da landstræneren i dag udtog sin trup til EM i Serbien, der begynder tirsdag i næste uge.

De to FC Midtjylland-spillere, venstrefløjen Fie Woller og højrefløjen Trine Østergaard, er efter Golden League-turneringen i Bergen sorteret fra sammen med den rygskadede Randers-bagspiller Sofie Strangholt.

Jan Pytlick udtager altså en trup på 17 spillere med tre målmænd, men KIF-Vejen keeperen Rikke Poulsen er i første omgang uden for den egentlig trup, hvor Sandra Toft og Cecilie Greve fra hhv. Tvis-Holstebro og HC Odense er udtaget til det første opgør mod Sverige.

Læs også:

Se også: Ulrik Wilbek: Talentudviklingen bærer frugt

Louise Lyksborg, højre fløj fra Viborg, er udtaget, efter hun tirsdag var i stand til at træne med truppen for første gang, siden hun i sidste uge flækkede mellemkødet mellem ring- og lillefinger under træningen i Svendborg.

- Det så rigtig godt ud, siger Jan Pytlick, der godt kan mærke, at forventningspresset er stærkt sigende efter fem sejre i seks træningskampe i hhv. Aarhus og Bergen.

- Vi har nu definitivt besluttet os for, at vi arbejder videre med det offensive forsvar, som vi har brugt de seneste to turneringer i Aarhus og Bergen.

- Vi er kun på vores 13. træning sammen. Det er fantastisk, hvad vi har nået på så forholdsvis kort tid. Det er meget båret af den vildskab og den iver, spillerne kommer med. Der er en fantastisk iver og et voldsomt engagement, siger Jan Pytlick.

Læs også:

Se også: Godt nyt til Burgaard

- Der er skabt en ny energi, og jeg mærker det, når jeg kommer uden for murene og snakker med folk. Der er mange, der snakker det op – også i medierne - og nu vil jeg sige, jeg har prøvet det her nogle gange før. Men det EM i Serbien er for mig fortsat et udviklings-mesterskab. Der er selvfølgelig stadig væk fuld alvor, men vi skal også arbejde med nogle ting og med den udvikling, der skal være på holdet.

- Målsætningen er at komme videre fra puljen. Det har jeg også talt med Ulrik Wilbek om. Derefter vil vi sætte os sammen og tale om, hvad den videre målsætning skal være, siger landstræneren.

Pytlicks trup ser således ud:

Målvogtere:

Sandra Toft, Team Tvis Holstebro

Cecilie Greve, HC Odense

Rikke Poulsen, KIF Vejen

Fløje:

Ann Grete Nørgaard, Team Tvis Holstebro

Mie Augustesen, Thüringer HC

Kristina Bille, Larvik HK

Louise Lyksborg, Viborg HK

Stregspillere:

Marianne Bonde, FIF

Mette Gravholt, Team Tvis Holstebro

Susan Thorsgaard, FCM Håndbold

Bagspillere:

Line Jørgensen, FCM Håndbold

Louise Burgaard, Team Tvis Holstebro

Kristina Kristiansen, Team Tvis Holstebro

Lotte Grigel, Team Esbjerg

Stine Jørgensen, Aalborg DH

Pernille Holst Larsen, Viborg HK

Sofie Bloch-Sørensen, FIF

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen