Ulrik Wilbek: Talentudviklingen bærer frugt

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek, roser kvindelandsholdets præstationer før EM-slutrunden

WIlbek glæder sig over kvindelandsholdets resultater (Foto: Lars Poulsen)
WIlbek glæder sig over kvindelandsholdets resultater (Foto: Lars Poulsen)

Ulrik Wilbek er imponeret over talenterne på det danske kvindelandshold, som i weekendens træningsturnering Golden League vandt over både Norge og Sverige.

Det lover godt forud for EM-slutrunden i december, skriver sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en klumme på forbundets hjemmeside.

- Sikken en weekend, vi lige har været igennem - vi, der i det daglige beskæftiger os med dansk håndbold i almindelighed og talentudvikling i særdeleshed.

- Såvel på kvindesiden som på herresiden blev der fra fredag til søndag sat tommetykke streger under, at talentudviklingen i DHF bærer usædvanligt meget frugt i disse tider, indleder Wilbek.

Se mere:

Se også: Bramfri Pytlick: Vi spillede satme godt

Især et meget ungt kvindelandshold overraskede endnu engang positivt, da anden afdeling af Golden League blev afviklet i norske Bergen i weekenden.

- Sejre over Norge og Sverige og et knebent nederlag til Frankrig var de håndgribelige resultater.

- Men endnu vigtigere var det, at vi alle sammen kunne konstatere, at disse resultater blev skabt via flot, inspireret og kreativt håndbold mod nogle af de bedste modstandere i verden.

- Og de blev skabt af unge, dygtige spillere, der alle har taget turen op igennem DHF's talentsystem, lyder det fra den nye sportschef.

Se mere:

Se også: Frygtede karrierestop - nu er hun Pytlicks stjerne

Wilbek, der som herrelandstræner skal udtage en trup til VM i Spanien i januar, roser også flere talenter på herresiden.

- På samme baggrund var det en fornøjelse at se, hvordan de unge mandlige spillere fra både BSV og Team Tvis Holstebro stod klart i billedet, da deres hold gjorde en fin figur i de europæiske klubturneringer, skriver Wilbek.

Han glæder sig til den næste store begivenhed for de danske talenter på kvindesiden, når Jan Pytlicks mandskab om otte dage tager hul på EM i Serbien.

- Jeg tror roligt, jeg kan sige, at hele håndbold-Danmark glæder sig til at følge dem.

- Den positive og optimistiske stil, de spiller deres spændende, teknisk ualmindeligt velfunderede håndbold på, kan kun skabe begejstring. Og talenterne? De er der i rig målestok, mener Wilbek.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen