Pytlicks pokerspil kostede franske tæv

Danmarks håndboldkvinder tabte EM-testkampen mod Frankrig med 33-35, efter at der gik taktik i den

Pytlicks piger tabte til Frankrig. (Foto: Jens Dresling)
Pytlicks piger tabte til Frankrig. (Foto: Jens Dresling)

Efter en stribe flotte sejre måtte de danske håndboldkvinder for første gang siden OL i London se sig slået.

Det skete ved firenationersturneringen Møbelringen Cup i Norge, hvor Frankrig besejrede landstræner Jan Pytlicks mandskab med 33-35 efter 15-15 ved pausen.

Kampen bar dog præg af, at de to hold er kommet i gruppe sammen ved EM, og at der derfor blev holdt lidt igen for ikke at vise alle kort inden slutrunden i Serbien i begyndelsen af december.

Godt nok forsikrede den danske landstræner inden kampen, at man ville spille for fuld styrke og ikke ville tage taktiske hensyn.

Læs også:

Se også: Bramfri Pytlick: Vi spillede satme godt

Men nogle af de største profiler fra fredagens sejr over Norge, Louise Burgaard og Pernille Larsen, blev ikke skrevet på holdkortet, og stregspilleren Susan Thorsgaard blev også sparet.

Det kunne ses på det danske spil. Selv om playmakerne Lotte Grigel og Kristina Kristiansen fortsatte med masser af frispilninger og tempo i kontrafasen, så blev de kollektive aftaler ikke ført helt igennem.

Danskerne lagde ellers godt ud og scorede de fire første mål. Midtvejs i første halvleg kom Frankrig dog på omgangshøjde igen, og fra anden halvlegs start trak de for alvor fra - hjulpet af de fejl, der sneg sig ind i det danske spil.

Mod slutningen gik gassen dog af de franske kvinder, og derfor sluttede det med et beskedent tomålsnederlag, som dog ikke var sigende for styrkeforholdet i kampen.

Danmark slutter Golden League-stævnet i Bergen af med en kamp mod Sverige søndag eftermiddag. Tirsdag udtager Jan Pytlick sin endelige EM-trup.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen