Sofie på piller: - Det var måske EM, der røg

19-årig landsholdsspiller kæmpede for Randers i går, men betalte måske prisen med en forværret rygskade

Sofie Strangholt var søndag med til at spille Randers videre i Champions League, men prisen kan vise sig at høj. (Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen)
Sofie Strangholt var søndag med til at spille Randers videre i Champions League, men prisen kan vise sig at høj. (Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen)

TVED (ekstrabladet.dk): Hun gjorde, hvad hun kunne og skulle i går - og lidt til. I dag betalte hun prisen.

Unge Sofie Strangholt misser vigtige træningspas i Jan Pytlicks sydfynske EM-lejr på grund af den rygskade, der tidligt mandag formiddag tvang hende til kiropraktor i stedet for den første træning i Tved Hallen under landstrænerens kommando.

Den 19-årige forsvarsspiller kæmpede med held for den randrusianske ære i Champions League - men indtoget i Champions League-kvartfinalerne kan koste dyrt i kapløbet om at knibe sig med i Jan Pytlicks trup, når den tirsdag bliver barberet fra 20 ned til de 16 spillere, der tager til EM i Serbien i starten af december.

- Det gode er, at billederne viser, der ikke er noget galt knoglemæssigt eller på andre måder. Det dårlige er, at der er en irritation øverst i ryggen, som nu skal kæmpes ned med piller. Foreløbig i tre dage - men ellers så længe, som det varer at få bugt med irritationen, fortæller Sofie Strangholt liggende på fysioterapeutens briks i Tved uden for Svendborg.

Læs også:

Se også: Pytlick mangler allerede én

- Det var jo en ret vigtig kamp for os i Randers mod Hypo Niederösterreich, og jeg spillede hele kampen i forsvaret, og var også med i angrebet i kontrafasen. Jeg havde det skidt i ryggen inden kampen, nu har jeg decideret ondt, fortæller Sofie Strangholt.

Den unge kronjyde fik skaden i en kamp mod Skive sidste onsdag, har fortrængt smerterne på en passende blanding af gigt- og hovedpinepiller, men det har ikke været godt.

- Man sover ikke så godt om natten, når man har rygproblemer, konstaterer hun tørt.

- Det er da et utroligt træls tidspunkt at blive skadet på, når der står spilletid i Møbelringen Cup og en plads i EM-truppen på spil. Det kan blive svært at komme med, hvis jeg ikke kan vise noget i Norge. Men jeg vil ikke forcere noget. I det lange løb handler det om at have en sund ryg, og lige nu vil jeg forfærdeligt gerne bare have det lidt bedre, siger hun smilende. Trods alt.

Læs også:

Se også: Pytlick satser ungt igen

Hun er forberedt på, at drømmen om EM kan glippe:

- Jeg er heldigvis så ung, at jeg kan få chancen en anden gang, men jeg ville nu ikke have noget imod at holde fødselsdag i Beograd, siger Sofie Strangholt, der fylder 20 år den 15. december.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen