Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bredsdorff glæder sig: Hierarkiet på prøve

Peter Bredsdorff-Larsen glæder sig til at skulle forme hierakiet blandt de mange profiler i KIF København

Peter Bredsdorff-Larsen i samarbejde med Bo Spellerberg. De to får selskab af flere tunge profiler i den kommende sæson. (Foto: Peter Hove Olesen)
Peter Bredsdorff-Larsen i samarbejde med Bo Spellerberg. De to får selskab af flere tunge profiler i den kommende sæson. (Foto: Peter Hove Olesen)

En enkelt gul post-it rækker ikke langt for KIF København-træner Peter Bredsdorff-Larsen i disse dage.

Det ville nærmere kræve en blok eller to af de små notesedler at få styr på de praktiske opgaver, der skal løses efter det nystiftede samarbejde med den københavnske sponsorgruppe og ikke mindst tre af de tiloversblevne spillere fra hedengangne AG København.

Alt det er den tidligere Wilbek-assistent i gang med, men der er andre ting, der interesserer ham mere i forbindelse med tilknytningen af stjernerne Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og måske Kim Andersson til sit i forvejen stærke hold.

Se også: '26 ligegyldige kampe og et slutspil'

F.eks. hvordan han skal bygge et nyt hierarki op på holdet, når københavnerne skal integreres med bl.a. Lasse Boesen og Bo Spellerberg.

- Det er det, der interesserer mig allermest. Der ER store forskelle i de to grupper, men det er spændende at få den slags udfordringer. Det er nogle af de største personligheder i dansk håndbold, og dem har vi i forvejen et par stykker af, siger Peter Bredsdorff-Larsen og fortsætter:

Vild med forskelligheder
- Vi har mange med en mening om stort og småt, men jeg er vild med forskelligheder, så jeg betragter det kun som en fordel - og slet ikke som noget skræmmebillede.

Se også: Boldsen: Vores navn og rygte på spil

- Når man gerne vil spille med de store - og det har vi fået en mulighed for med de nye ressourcer - så skal man også give plads, siger KIF-træneren, der har to uger til at få praktikken på plads og træne forsvar, kontra og angreb med sit nye hold inden sæsonstarten 5. september på udebane mod Skanderborg.

Det er blot et år siden, det daværende KIF Kolding var ude i en anden større omvæltning i truppen, da 10 spillere røg ud, mens seks nye kom til.

Fin, lille opgave
- Vi har allerede været igennem en proces, hvor vi skulle udvikle en ny form for vinderkultur og indbyrdes forståelse sammen, og den bliver selvfølgelig noget forstyrret nu, når den ’skal op til genforhandling’. Jeg tror, at de nye med deres store erfaring vil være en inspiration for især de unge på holdet, men vi skal have skabt en struktur og ramme, hvor vi alle har fælles mål. Og det er da en fin, lille opgave ..., lyder det tørt fra KIF-træneren, som kun er ked af én ting:

Se også: Ekspert: KIF København vil koste talenter

- Det, der nager mig, er de spillere, som måske bliver lidt klemt af det her. For det vil nogle blive. Der er nogle mennesker, som jeg har talt med hen over foråret om at komme hertil ud fra en anden forudsætning, og det har jeg det selvfølgelig lidt skidt med.

- Jeg vil gerne beholde alle mand, selvom vi nu er 17-18 mand, men hvis nogen gerne vil prøve noget andet, så er det helt fair. Vi skal være ydmyge og ærlige omkring situationen og respektere deres ønsker, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen