Rivaler målløse over KIF-projekt

Nordsjælland, Ajax og TMS Ringsted kalder Koldings økonomi 'meget tvivlsom' og mener, det er 'vildt', at Kolding skal suge penge ud af sjællandsk håndbold

Joachim Boldsen og Lars Jørgensen er to af spillerne i forsøget på at redde en smule af AG København i form af et samarbejde med Kolding som KIF København. (Foto: Jan Sommer)
Joachim Boldsen og Lars Jørgensen er to af spillerne i forsøget på at redde en smule af AG København i form af et samarbejde med Kolding som KIF København. (Foto: Jan Sommer)

Mens KIF Kolding forhandler med de efterladte sponsorer og spillere - i form af Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Lars Jørgensen - om et storstilet projekt under navnet KIF København, der skal forbinde Koldingklubben med København og Sjælland, sidder tre sjællandske klubber målløse tilbage.

Det skriver de de tre klubber - Nordsjælland, Ajax og TMS Ringsted - i dag i en fælles pressemeddelelse.

- Udviklingen i sagen om fusionen mellem resterne af AGK og Kolding IF vækker forundring i Østdansk elitehåndbold. Vi kan fra sidelinjen følge, hvordan der bliver rykket rundt på håndboldens danmarkskort, uden at vi på nogen måde at har været i dialog med projektets bagmænd, lyder det i pressemeddelelsen, der er signeret repræsentanter fra de tre klubber.

Læs også:

Se også: Boesen: Uvisheden er ikke rar

- KIF har en meget tvivlsom økonomi, og at de nu skal suge penge ud af potentielle håndboldinteresserede sponsorer på Sjælland er vildt, og at håndboldens flagskib i Østdanmark skal baseres på en Jysk klub er uforståeligt.

- Selvfølgelig er al denne virak også en form for wake-up call, og vi må selvfølgelig arbejde endnu hårdere på at fylde tomrummet, men det er stadig uvirkeligt at så specielt et projekt kan få så meget medvind, mens vores egne seriøse og langsigtede planer ingen som helst opmærksomhed får.

Læs også:

Se også: Boldsen tror på nyt storhold

Klubberne udtrykker herefter bekymring for håndboldsportens omdømme hos sponsorernes, 'når dette projekt smuldrer'.

- Samtidig kan vi erfare, at projektets bagmænd, i form af tidligere landsholdsspillere, på hvervningsmøder med potentielle sponsorer betegner de nuværende sjællandske og københavnske klubber som uprofessionelle. Det er simpelthen ikke i orden.

- Vi har alle forsøgt at sikre en ansvarlig økonomi i vores klubber, mens de selv kommer fra det mest bemærkelsesværdige forlis i dansk elitesport, skriver de tre klubber, der samtidig udtrykker skuffelse over, at AGK-spillerne ikke bakker op om det håndboldmiljø, de selv stammer fra.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen