Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Groggy Jørgensen: De bedste tre år af mit liv

Efter AGK-konkurs: Flere udenlandske klubber jagter Lars Jørgensen, der ærgrer sig over håndbold-klubbens kollaps

Ekstra Bladet mødte Lars Jørgensen i lufthavnen i nat. Fremtiden er endnu uafklaret for den stærke forsvarsspiller efter AG Københavns konkurs. (Foto: Kenneth Meyer)
Ekstra Bladet mødte Lars Jørgensen i lufthavnen i nat. Fremtiden er endnu uafklaret for den stærke forsvarsspiller efter AG Københavns konkurs. (Foto: Kenneth Meyer)

Det var en flok trætte AG København-spillere, der kort efter midnat landede i Københavns Lufthavn.

Tilbage fra Fuerteventura efter en træningslejr, der sluttede brat med konkursmeddelelsen fra Jesper Kasi Nielsen og AG København. Og som derefter blev brugt til de første indledende drøftelser af fremtiden med de nu tidligere holdkammerater og den familie, der for fleres vedkommende var med på træningslejren.

Se også: Officielt: AGK konkurs - med en million på kontoen

Mens Kasper Hvidt og Joachim Boldsen bare gerne ville hjem i seng, så var Lars Jørgensen mere meddelsom. Også selv om han endnu ikke ved, hvad fremtiden bringer.

- Jeg er godt i gang med at drøfte det med min kone. Der er sgu mange muligheder. Jeg synes stadig, jeg har meget at byde ind med sportsligt, så at skulle holde op med at spille håndbold nu, ville jeg mene var mærkeligt.

- Omvendt er der nogle ting, der skal falde på plads i forhold til at fortsætte. Og ender det her, så ender det her, konstaterer Lars Jørgensen roligt.

Se også: AGK-talent på ferieøen: Sidste dag med kliken

Selv om flere udenlandske klubber allerede har henvendt sig til danskeren, så er han ikke helt sikker på, at det er den vej, karrierne går nu.

- Der har været et par enkelte forespørgsler, som vi selvfølgelig også drøfter, men håbet var jo, vi kunne komme hjem, og blive her. Men nu har vi så en anden virkelighed, og det er så det, vi forsøger at tage stilling til nu, og se om vi kunne tænke os at prøve endnu et udenlandseventyr. Det ligger ikke helt fast endnu. Det er gået så stærk. Nu kommer vi hjem, og får nogle dage, hvor vi lige kan tænke os om.

Målmand Kasper Hvidt sagde i går, at spillerne var klar med en redningsplan, men pludselig gik tingene så stærkt, at den faldt til jorden. Det skete i går formiddag, da klubben i Sø- og Handelsretten blev erklæret konkurs. Dermed røg klubbens licens og resterne af AG København skal tilbage til 2. division.

Alligevel vil Lars Jørgensen ikke skælde ud på Jesper Nielsen, som Kasper Hvidt gjorde det i går.

Se også: Spillerne var klar til at redde AGK

- Jeg synes ikke det er så klart, hvad det er, der er foregået. Umiddelbart er det selvfølgelig dybt ærgerligt, at vi står her uden arbejde, men manden har givet mig de tre bedste år af mit professionelle liv, så at skulle stå at stikke knive i ryggen på ham, det synes jeg ikke, jeg har lyst til nu.

- Det er et fantastisk privilegium, at have fået lov til at være en del af AG København. At det så ender sådan her, det er mega ærgerligt. Der kan ikke rigtigt findes ord, der beskriver det. Men omvendt synes jeg lige støvskyen skal lægge sig, inden man udtaler sig om, hvad man egentlig føler, og tænker. Jeg synes det er så diffust lige i øjeblikket, sagde Lars Jørgensen til ekstrabladet.dk i nat.

Se også: Skuffet Lars J.: Kasi er god nok

Som bortset fra træthed efter en lang tur hjem fra Fuerteventura faktisk har det ok efter den bratte lukning af klubben:

- Jamen, jeg har det faktisk okay. Jeg er ikke sådan fuldstændig i chok. Der er sket meget være ting i Danmark, mens vi har været væk, og jeg har mit gode helbred, og min familie har det godt. Det her er ting, der sker for alle mennesker på et tidspunkt, at man mister sit arbejde, og hvorfor skulle en håndboldspillers hverdag være anderledes end andres? Det ligger jeg sgu ikke søvnløs over.

Da AGK-spillerne hørte om konkursen i tirsdags, iværksatte de en redningsplan. Det sagde Kasper Hvidt til Politiken.dk i går.

- Vi satte en redningsplan i gang, og jeg kan sige, at det med alle spilleres opbakning - også dem, der er i London - og med fantastisk støtte fra klubbens sponsorer lykkedes at skabe et økonomisk grundlag for at føre klubben videre, siger Kasper Hvidt til politiken.dk.

Men nu er han skuffet over, at spillerne ikke i tide fik at vide, hvor skidt det stod til med økonomien.

- Familien Nielsen har givet klubben nogle gode år, men nu må jeg konstatere, at familien totalt har svigtet de ansatte – og det er årsagen til, at omkring 40 medarbejdere nu står på gaden. Jesper Nielsens tavshed gjorde det ikke muligt at undgå konkursen, som nu har sendt klubben ned i 2. division. Og det gør den uinteressant at føre videre for sponsorerne, siger Kasper Hvidt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen