Skive får AGK's plads i den danske liga

AG København er fortid i dansk håndbold og efterlader nu pladsen til Skives håndboldherrer, hvis de altså vil have den

Foto: Ekstrabladet.dk
Foto: Ekstrabladet.dk

Håndboldeventyret for AG København er forbi. Klubben lukker, og spillerne skal nu ud og forsøge at finde sig nye arbejdsgivere.

Men den tomme plads i Herre Håndbold Ligaen skal selvfølgelig fyldes op, og derfor får nedrykkerne fra Skive fH nu pladsen.

Det er dog langt fra sikkert, at håndboldklubben i Skive takker ja til pladsen. Det skriver Skive Folkeblads hjemmeside.

På Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside bekræftes det, at pladsen vil blive tilbudt Skive fH.

Se også: Boldsen om AGK-konkurs: Måske slutter det her

- Dansk Håndbold Forbund er tirsdag blevet kontaktet af de danske mestre fra AG København, som meddeler, at selskabet bag klubben er gået i betalingsstandsning og at alle medarbejdere pr. dags dato er fritstillet. I forhold til DHF's reglement betyder det i første omgang, at AG Københavns licens tilbageleveres til moderklubben Albertslund/Glostrup, samt at holdet rykkes fra Ligaen til 2. division. Den ledige plads i Ligaen vil herefter blive tilbudt til nummer et på DHF's reserveholdsliste - i dette tilfælde Skive fH, skriver forbundet på hjemmesiden.

I tirsdagens udgave af Skive Folkeblad fortæller formanden for Skive fH, Mogens Garder, at man bliver nødt til at tænke sig grundigt om, inden man eventuelt takker ja til at vende tilbage til Ligaen.

- Vi vil i givet fald tænke os godt om, før vi træffer en beslutning, udtaler Skive fH's formand, Mogens Garder til Skive Folkeblad.

- Vi har jo ikke en professionel overbygning, og derfor er det hele håndboldklubbens eksistens, der står på spil, hvis vi ikke økonomisk kan magte opgaven med et hold i Ligaen foruden et hold i kvindernes bedste række. Umiddelbart har jeg svært ved at se, at vi kan generere den nødvendige økonomiske opbakning, men vi vil naturligvis drøfte muligheden med vore sponsorer, tilføjer Mogens Garder.

Skive fH's bestyrelse vil derfor nøje overveje, om det både sportsligt og økonomisk giver mening at sige ja tak til et tilbud fra Dansk Håndbold Forbund om at træde ind i landets bedste række, skriver Skive Folkeblad.

Se også: AGK er gået konkurs

Den jyske klub sluttede sidste sæson næstsidst i Herre Håndbold Ligaen efter blandt andet 17 nederlag i sæsonens 26 kampe.

Til sammenligning sluttede AG København på førstepladsen med 47 point efter 23 sejre, en enkelt uafgjort samt to nederlag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen