Klasse-Karin sikrede dansk sejr

En Karin Mortensen i absolutte verdensklasse var en stor årsag til den danske 4-måls sejr i OL-kvalifikationskampen mod Tunesien

Line Jørgensen og resten af Pytlicks piger står med et godt udgangspunkt efter sejren over Tunesien. (Foto: René Schütze)
Line Jørgensen og resten af Pytlicks piger står med et godt udgangspunkt efter sejren over Tunesien. (Foto: René Schütze)

Det var en flok danske piger på hælene fra første fløjt, da Danmark her til aften tog imod Tunesien i den første kvalifikationskamp til OL i London til sommer - en kamp, som Danmark vandt 28-24 på en forrygende 2. halveg.

Der skulle gå tre minutter, før det første danske mål faldt til stillingen 1-1, og det virkede til at vække de danske darlings, der ti minutter senere var foran med 6-3 til stor jubel for de mange fremmødte i Gigantium.

Men som så mange gange før kneb det for Pytlicks piger at holde skansen.

Med flere afbrændere fra især Louise Burgaard lykkedes det Tunesien at komme tilbage.

Karin i verdensklasse
Hurtigt blev 6-3 forvandtet til 8-8 og siden en tunesisk føring på 9-10. Danskerne kom dog igen og kom foran både 11-10 og 12-11, men ak. Det holdt ikke.

Det var især det danske angrebsspil, der fejlede i det meste af første halveg, og havde det ikke været for en storspillende Karin Mortensen kunne det have set helt umuligt ud. Med en redningsprocent på 43 kunne hun og resten af det danske landshold gå til pause bagud med én ved stillingen 12-13 på et mål scoret fire sekunder før pausefløjt.

Også starten af 2. halveg startede nervøst, først med en afbrænder af Susan Thorsgaard i den ene ende og en kæmpe tunesisk afbrænder i den anden.

Men så tog profilerne fat.

Plankevæk og flyvende fløj
Først bragte fløjspiller Ann-Grete, AG, Nørgaard balance i regnskabet til 13-13 for ét minut senere at bringe Danmark i front, efter endnu en redning af plankeværket Karin Mortensen. Og AG kunne har sendt Danmark yderligere i front men bolden prellede af på overliggeren og i stedet kunne tuneserne atter sende bolden ind bag den ellers så velspillende Karin Mortensen.

To hurtige danske mål fik dog vendt kampen - først Line Jørgensen til 15-14 og siden Louise Burgaard til 16-14, mens Karin Mortensen igen og igen gjorde det tæt på umuligt for tuneserne at få bolden i kassen. I stedet fangede hun bolden, sendte AG i dybden i trods et sammenstød med den tunesiske målmand blev der scoret. I samme instans blev den tunesiske målmand vist ud, umiddelbart fordi hun tacklede Ann-Grete voldsomt uden feltet. Dog synes udvisningen at være lige lovlig hårdt dømt.

Så meldte to garvede danskere sig på banen. Rikke Skov og Mette Melgaard ville også lege med, og pludselig var Danmark foran med fem.

Men en tunesisk timeout og fem pinlige danske minutter var ødelæggende, og tuneserne fik hentet ind på danskerne, der nu blot var foran med to, 19-17.

Kontraerne reddede Danmark
Det lykkedes dog for Pytlicks piger at komme tilbage, og AG gjorde det til 20-17 på straffe, inden Susan Thorsgaard sendte sit blot andet mål i maskerne til 21-17 og siden Louise Burgaard der bragte Danmark foran 22-17 med sit fjerde mål på seks forsøg.

Det var især kontraerne, der reddede det danske angreb. Efter 48 minutter var hele ni af de 22 mål sat ind på kontra, godt sat igang af Karin Mortensen, der virkelig havde fundet fordums pragtpræstationer frem. Og det var da også et kontraangreb, der sendte Danmark i front med seks. Meget passende var afslutteren ingen ringere end Team Tvis-spilleren Ann-Grete Nørgaard, der blev noteret for intet mindre end 11 mål på 16 forsøg.

Også Louise Burgaard havde sin andel i den danske sejr med 5 mål.

Dog var vigtigst af alt Karin Mortensen, der var her, der og alle vegne og ved stillingen 26-21 reddede straffe.

Selv om tuneserne efterhånden pressede mere og mere på og fik reducerret til 26-22, var danskerne bare for stærke, trods en dobbelt dansk udvisning, der betød, at Danmark spillede fire mod seks i 30 sekunder. Tuneserne fik halet yderligere ind, og ved stillingen 26-24 tog Jan Pytlick sin tredje og sidste timeout med godt halvandet minut tilbage.

Og det hjalp. Line Jørgensen kunne sende bolden i kassen til 27-24, og kampen synes vundet.

Kamp igen i morgen
Og kampen blev vundet. Èt mål yderligere blev sendt ind bag den tunesiske målmand, og med sejren på 28-24 står Danmark nu med et ualmindeligt godt udgangspunkt forud for de sidste to kvalifikationskampe mod Rusland og Den Dominikanske Republik. I alt to af de fire hold går videre til OL og med sejren i dag er Danmarks chancer for OL-deltagelse helt i top.

Allerede i morgen skal Ann-Grete Nørgaard, Karin Mortensen og resten af de danske piger i kamp igen. Denne gang mod Den Dominikanske Republik i en kamp, der burde blive en ren walk-over.

Søndag bliver kvalifikationen rundet af med en klassekamp mellem hjemmeholdet Danmark og Rusland - de to hold, der i skrivende stund ser ud til at tage OL-pladserne.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen