Historisk AG København-resultat i Barcelona

I et massivt lydinferno i Barcelona lykkedes det AG Københavns danske mestre at spille sig i Final 4 lørdag aften

BARCELONA (ekstrabladet.dk): AG København gjorde det!

De danske mestre spillede sig lørdag aften ind i det forjættede Champions League-land Final 4. På en meget svær udebane i Barcelona lykkedes det de danske mestre at forsvare den seksmålsføring, man havde med i bagagen fra det første møde i København.

Barcelona vandt kampen 36-33 - og dermed er de forsvarende mestre ud af turneringen.

Se også: Galleri: Barcelona-AGK i billeder

AG fuldte med
Hjemmeholdet havde en den ikke engang udsolgte Palau Blaugrana, der nu nok kunne få lydniveauet op og ringe, godt tur i den før pausen med føringer, der i to omgange nåede tre mål.

Men hver gang ved 9-6 og de sidste fem minutter fra 17-14 lykkedes det fornemt danskerne at hale ind med tre scoringer i rap. Ikke alene betød det, at man igen og igen kunne høre det danske mindretral oppe under loftet på den ene tribune, Barcelona-stjernerne måtte også sande, at det blev endnu sværere at hive sejren i hus.

Og da danskerne åbnede 2. halvleg med at komme fra 17-17 til 20-18 og 27-25 med 13 minutter igen, begyndte troen for alvor at blomstre hos det danske mandskab.

Læs også:

Se også: Ekspert: Vi går stensikkert videre

Danske? Ja, af adresse. Men for pokker hvor det islandske islæt dominerede og i den grad reddede AG København. Især ellers småskadede Olafur Stefansson svingede fra start taktstokken med frispilninger til især Niclas Ekberg og Snorri Gudjonsson. Og så formåede han igen og igen at trække tempoet ud af kampen og selv træde til med vigtige scoringer - blandt andet to, da AGK hentede 9-6 til 9-9.

Islandsk dominans
Men også lyntoget på venstre fløj, Gudjon Valur Sigurdsson, Snorri Gudjonsson især i 1. halvleg, og Arnor Atlason efter pausen trådte til med ansvar og vilje og pumpede bolde ind bag Daniel Saric i Barca-målet.

Kasper Hvidt havde ikke samme høje niveau som i den første kamp. Men han pillede alligevel en stribe afslutninger før pausen og samtidig stod klart, at Barcelona ikke kunne nøjes med seks mål, da AGK hurtigt rundede de 23 mål, som spanierne havde scoret i det første møde.

Men så indtraf krisen, der i den grad fik de sejrsvante spanske tilskuere op og ringe. AG København var foran 27-25 men rendte ind i en gedigen scoringskrise, så hjemmeholdet kunne score fem gange i træk til 30-27 med ni minutter igen.

Tæt løb til sidst
Og så tog Magnus Andersson timeout.

Det hjalp! Barca kom på 31-27, men to scoringer af Sigurdsson og Stefansson fik ro på de danske tropper.

Men forspringet blev holdt på tre-fire mål til der reducerede tre minutter. Rutenka gjorde det til 35-31 med to et halvt minut igen. Og så gik catalonierne frem i en sidste offensiv satsning i forsvaret.

Men med en oplagt Stefansson, der bare tog bolden, faldt i en tackling og fik tempoet ned og endnu en pause i spillet kombineret med et godt gennembrud og scoring fra Atlason, blev det umuligt at nå op.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere