Barcelona slår ikke AGK med gamle titler

Barcelona kan prale af utallige vundne titler, mens AGK's kan tælles på en hånd. Men det betyder ikke noget

Jesper Nøddesbo kan ikke bruge Barcelonas mange titler til noget. (Foto: Anthon  Unger)
Jesper Nøddesbo kan ikke bruge Barcelonas mange titler til noget. (Foto: Anthon Unger)

Det kan godt være, at FC Barcelona har vundet over 100 titler i sin lange håndboldhistorie, men det er ikke noget, der fører dem til sejr i Champions League duellen mod AG København.

Det vurderer Barcelonas Jesper Nøddesbo og Magnus Jernemyr.

- Jeg tror ikke, historien betyder noget. De spillere, som AGK har, er alle sammen spillere, som har meget erfaring - i hvert fald de spillere, der skal trække læsset. Så på den måde, tror jeg ikke, det har den store betydning for os, siger Barcelona-spiller, Jesper Nøddesbo.

Se også: Her er den nye Boldsen Se også: Her er den nye Boldsen

Holdkammeraten Magnus Jernemyr er enig i, at Barcelona ikke har større fordel af sin historie, end AGK har af sin korte historie.

- Mange af AG Københavns spillere har vundet både EM- og VM-guld, og de enkelte spillere har langt mere rutine end selve holdet.

- Magnus Andersson har 3-400 svenske landskampe på cv'et. Han ved, man kan vinde. De har rutinerede spillere, der har spillet mange vigtige kampe, og det er det, det handler om. Men det har vi også, så jeg tror ikke, det betyder noget, siger han.

Den tidligere Barcelona-spiller og nuværende AGK'er, Kasper Hvidt, mener, at historien ligefrem kan være en ulempe for Barcelonas hold.

- De er tvunget til at vinde. Historien tynger dem. Der vil hele tiden blive draget paralleller til et hold for syv-otte år siden, der gjorde det så og så godt.

Se også: Markussen tror på AG København mod Barca Se også: Markussen tror på AG København mod Barca

- Spillerne er nærmest underlagt en form for præstationsangst og dårlig samvittighed, hvis de ikke præsterer lige så godt, som man gjorde for otte år siden, siger Kasper Hvidt.

Lørdag møder AG København Barcelona på spaniernes hjemmebane. Men heller ikke hjemmebanen skræmmer danskeren. Håndbold er nemlig ikke en sport, som ret mange spaniere følger med i som tilskuere.

- Da jeg spillede i Barcelona, var vi elendige som hjemmehold. Især når der var mange tilskuere. Man var slet ikke vant til det forventningspres, der var, når hallen var fyldt, fortæller Kasper Hvidt.

Barcelona har tidligere meldt ud, at man regner med udsolgt til lørdagens returkamp, og det glæder kun Kasper Hvidt.

Se også: Mikkel Hansen: Barca kommer farende Se også: Mikkel Hansen: Barca kommer farende

- Når der endelig er tilskuere i Palau Blaugrana, så er der også meget larm. Det er vi mere vant til end dem, så vi må håbe, at larmen stresser dem mere end os, siger han.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.00.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere