Suveræn Hvidt smidt ud da AGK tævede Barcelona

Kasper Hvidt var enestående, da AG København besejrede FC Barcelona i proppet Parken. Han og Nøddesbo blev smidt ud efter tumult

Hvidt med rødt kort jubler med holdkammeraterne efter den flotte sejr. (Foto: Lars Poulsen)
Hvidt med rødt kort jubler med holdkammeraterne efter den flotte sejr. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): AG København står med det ene ben i Final4-turneringen i Champions League.

Fredag aften besejrede de danske mestre i en rigtig god kamp FC Barcelonas forsvarende mestre med 29-23 foran rekordmange tilskuere i Parken - på den blærede side af 21.000 ...

Mikkel Hansen blev kampens topscorer, men han blev overgået af sin holdkammerat i den anden ende - Kasper Hvidt.

Den legendariske målvogter skulle spille en god kamp for at holde danskerne inde i affæren, og det gjorde han. Næh, han spillede noget nær sit livs kamp.

Hvidt leverede 10 redninger i 1. halvleg og fortsatte ufortrødent efter pausen og nappede blandt andet fire straffekast undervejs. Han måtte dog i sidste ende se sig udvist sammen med Jesper Nøddesbo, da de skubbede løs til hinanden i de døende minutter.

Slem skade til Boldsen
Hjemmeholdet var ovenpå fra start og kom hurtigt på 3-0. Dog skæmmet voldsomt af Joachim Boldsens skade efter få sekunder, da han brød igennem og scorede til 1-0.

Traktoren kom ikke siden i aktion, forlod tilmed arenaen for at blive tilset, men vendte siden tilbage på bænken. I hans sted blev Mads Larsen smidt for løverne i forsvaret, mens den islandske duo Arnor Atlatson/Snorri Gudjonsson overtog dirigentstokken i offensiven.

Barcelona kom på 3-2, men hjemmeholdet stormede videre til 6-3, inden træner Pascual nærmest rødglødende af raseri tog timeout og skældte og smældte i et minuts tid. Og det hjalp.

Barcelona og en på det tidspunkt velspillende Rutenka kom igen og bragte sig tilmed foran for første gang med 7-6 på forholdsvis kort tid.

Det slog dog ikke danskerne ud. René Toft fik straffekast og Niclas Ekberg udlignede sikkert.

Mads Larsen i nærkamp
Mads Larsen stormede i kontra og bragt AGK foran, og siden havde Barcelona svært ved at følge med. Det kan man takke Kasper Hvidt for med hele 10 redninger i de første 30 minutter. Ungarske Laszlo Nagy havde en skidt omgang og brændte flere gange på den danske stjernekeeper.

AG København fik tre ærgerlige udvisninger. Især Mads Larsens udvisning efter et sammenstød med Sarmiento var diskutabel. Danskeren blev slået i brystet af spanieren, der irriteret blev tacklet. En klar hævnagt. Men dommerne endte med at smide begge spillere ud, selvom Larsen ikke havde gjort noget forkert. Omvendt burde Sarmiento have fået et rødt kort.

Da var danskerne dog løbet fra sin modstander på måltavlen. 9-8 blev til 12-10 og 13-11 og sluttelig 16-11, da Henrik Toft bankede bolden i kassen bag Danijel Saric to sekunder før pausen.

Laszlo Nagy havde forstået konceptet i pausen, og ungareren var en enmandshær mod Kasper Hvidts mål i 2. halvleg. Topscoreren bragede de første fem mål fra gæsternes side i nettet.

To stjerner fik rødt
Gudskelov fulgte danskerne med i den anden ende, og derfor kom Barcelona aldrig tæt på. Mads Larsen viste i begge ender, at han kan ende som noget rigtig stort, mens Mikkel Hansen i perioder, hvor folk som Jernemyr og Nagy lukkede godt af for det etablerede angrebsspil, bare tæskede den ene bold efter den anden i mål, så Barcelona måtte sætte svenske Johan Sjöstrand ind.

Det hjalp en smule. Svenskeren nappede tre redninger, men han blegnede fuldstændig i forhold til vidunderlige Hvidt, der pillede pynten af især hviderussiske Rutenka, der ikke ramte meget rigtigt.

Jesper Nøddesbo blev to gange smidt ud i 2. halvleg og havde ingen stor aften. Imens øgede AGK forspringet til seks og syv mål.

Det hele endte i ren tumult, da Hvidt skubbede Nøddesbo omkuld. De to landsholdskollegaer blev begge smidt ud - med rødt kort. En ærgerlig afslutning på en formidabel aften for især Hvidt.

Det hele endte med jubel, da en velspillende Gudjon Valur Sigurdsson hamrede den sidste bold i kassen kort før tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere