Christiansen føler sig snydt af Wilbek

OL-drøm i ruiner: Efter afbuddet til B-landskampen i fredags hænger Lars Christiansens landsholdsplads i en tynd tråd

Lars Christiansen kom på banen i anden halvleg af landskampen mod Tyskland. (Foto: DPA/Christian Charisius)
Lars Christiansen kom på banen i anden halvleg af landskampen mod Tyskland. (Foto: DPA/Christian Charisius)

FLENSBURG (Ekstra Bladet): Kun 17 måneder efter at Flensburgs store søn Lars Christiansen spillede afskedskamp i grænsebyen efter 14 forrygende år, dannede Campushalle måske rammen om et mindre festligt farvel.

Efter næsten 20 år i landsholdstrøjen med 338 kampe og 1503 mål må den snart 40-årige venstrefløj sande, at drømmen om at afslutte den fornemme håndboldkarriere med OL i London kan forsvinde.

Takket været sit eget selvmål ved at sige nej til at spille sammen med reserverne på B-landsholdet i en forkamp til den store guldfest i Boxen i Herning i fredags.

Læs også:

Lars Christiansen ville ikke spille på det danske B-landshold. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Avis: Christiansen nægtede B-håndbold

Al erfaring siger, at det ikke kan betale sig at lægge sig ud med landstræner Ulrik Wilbek, hvilket Lars Christiansen ved alt om fra sin mangeårige landsholdskammerat og nuværende kompagnon, Skjerns Jesper Jensen.

Tilbage i 2009 blev Skjernspilleren vred over, at han blev vraget til en VM-bronzekamp mod Polen. Derefter var Jensens landsholdskarriere nærmest slut.

Man skal ikke tage fejl af landstræneren: Han husker som en elefant, og han samler ikke på småfornærmede spillere.

Blev fornærmet
Samtidig er landsholdsledelsen fortsat uforstående over for Lars Christiansens måde at reagere på, da han har været bekendt med landsholdets rotationsordning i lang tid.

Det var da også først på andendagen af landsholdets træningssamling i Herning, at landsholds-koryfæet pludselig begyndte at spille fornærmet og i sidste ende blive hjemme fra guldfesten for at se kampen på tv. Lars Christiansen følte sig pludselig snydt af Ulrik Wilbek.

- Der var blevet ændret på en aftale, lyder hans forklaring på, hvorfor han blev så tøsesur i stedet for at tage det som en udfordring at spille med 'morgendagens stjerner'.

- Jeg har talt ud med Ulrik Wilbek, og hvad vi har talt om, vil jeg ikke fortælle.

Læs også:

Lars Christiansen flyttes tilbage til A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Farce om Lars Christiansen

- I mine øjne tale var der tale om en degradering at spille på B-landsholdet og oven i købet til en guldfest. Det er kun et par måneder siden, at jeg stod med pokalen i Serbien, siger Lars Christiansen, som indtil videre fortsat er en del af OL-bruttotruppen.

Derfor spillede veteranen også 2. halvleg i andendagsgildet på sin mangeårige hjemmebane i Flensburg.

Med to mål gjorde han det hverken bedre eller ringere end flere andre, men i 'fløjkrigen' om måske tre OL-billetter står han - uanset den aktuelle konflikt med Ulrik Wilbek - dårligst.

Stort ego
Selv om han igennem årene har samlet en masse kredit hos holdkammerater og landsholdsledelsen, så har han mistet meget opbakning ved at have så stort et ego.

- Sådan troede vi ikke, at Lars Christiansen kunne være, siger en fra landsholdsledelsen, som ikke vil have sit navn frem.

Opfattelsen er, at Lars Christiansen ikke har taget sin beslutning om at melde fra til B-landsholdet på egen hånd.

Læs også:

Klart nederlag i Campushalle. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Stort dansk nederlag til Tyskland

Der er en stærk mistanke i landsholdsledelsen om, at veteranens agent og kompagnon, Christian Henriksen, har været en væsentlig faktor i beslutningen.

Christian Henriksen, den tidligere landsholdsspiller Jesper Jensen, samt netop Lars Christiansen driver sammen firmaet CHJ Management, der bl.a. arbejder for mange af landsholdets spillere - et arbejde, der flere gange har skabt irritation i landsholdsledelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer