Spillerforening: Spillerne skal ned i løn

Direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, argumenterer for, at spillerne skal gå ned i løn

Isabelle Gullden og co. i Viborg og de andre danske klubber bør gå ned i løn, mener direktøren i Spillerforeningen. (Foto: Anders Brohus)
Isabelle Gullden og co. i Viborg og de andre danske klubber bør gå ned i løn, mener direktøren i Spillerforeningen. (Foto: Anders Brohus)

Hvis dansk kvindehåndbold igen skal blomstre, skal spillerne gå ned i løn. Så klar er holdningen hos direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen.

- Det vigtigste er, at klubberne er ansvarlige, og hvis det betyder, at lønningerne skal ned, så er det den vej, det må gå.

- Det er et spørgsmål om efterspørgsel. Hvis en spiller ønsker en løn, og klubben ikke kan betale den, men en anden klub vil, så er spilleren fri til at vælge det sted, siger Michael Sahl Hansen.

Tæring efter næring
Direktøren mener nemlig, at det er fornuftigt, at klubberne ikke sætter sig med udgifter, de ikke kan klare.

- Klubberne sætter forhåbentlig tæring efter næring, siger han og fortsætter:

- Det er en krisesituation, hvor der ikke er helt så mange penge at gøre godt med. Lønniveauerne finder sig et leje, der er rimeligt i øjeblikket, og så får vi forhåbentlig en opblomstring igen i økonomien, så man kan bibeholde og tiltrække de bedste spillere.

Svær balance
Løsningen kan dog give bagslag, hvis lønnen kommer så langt ned, at spillerne er tvunget til at have et job ved siden af håndbolden.

- Det er en balancegang, om spillerne kan passe et arbejde ved siden af, eller om fokus bliver fjernet. Det vil især være svært at passe et otte til 16-job ved siden af håndbolden, og det vil uden tvivl gå ud over niveauet.

- Jeg håber, spillerne kan få en løn, som er rimelig, og som gør, at de kan koncentrere sig om håndbold, siger han.

Løn til tiden
Michael Sahl Hansen vil lade det være op til spillerne at vurdere, om de synes, klubbernes tilbud er gode nok, eller om de skal et smut til udlandet for at tjene penge.

Han advarer dog mod udenlandske kontrakter.

- Man skal være opmærksom på, at hvis man tager til Rusland eller Rumænien, så har man ikke garanti for, at man får udbetalt sin løn til tiden. Vi kender masser af eksempler på, at man får en fin kontrakt, men når man taber kampe, kommer lønnen ikke.

- De har en helt anden kultur omkring løn, mens Danmark er garant for at levere løn til tiden, siger Michael Sahl Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer