AG København tryner Divisionsforeningen

- Vi vil have mere for produktet og føler os fri til at forhandle med andre, siger direktør Søren Colding efter sejr i disciplinærudvalget i sagen om tv-aftalen

De er glade i AGK (Foto: Thomas Lekfeldt)
De er glade i AGK (Foto: Thomas Lekfeldt)

AG København har vundet over Divisionsforeningen i sagen om brud på den igangværende tv-aftale.

Mens andre klubber har skrevet under for fire sæsoner, ville de danske mestre kun binde sig for én, og det fik Divisionsforeningen til at indbringe AG København for forbundets disciplinærudvalg.

AG København truet af udelukkelse

Dommen er faldet, og resultatet blev 1-0 til AGK.

- Det er vi selvfølgelig godt tilfredse med, og konsekvensen er, at vi kun er bundet af tv-aftalen i resten af indeværende turnering.

- Derefter vil vi forhandle til anden side. Hvad der konkret sker, er for tidligt at sige, men vores produkt er i hvert fald meget mere værd, end TV 2 betaler i øjeblikket.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi ikke får flere penge end Brønshøj, når der vises fodbold for 32.000 tv-seere.

AG København tæt på stor tv-aftale

- De 100.000 kr., som hver ligaklub modtager som udgangspunkt for hele sæsonen, rækker hos os ikke en gang til det nye tv-podie, vi har bygget på vores hjemmebane, siger AGK-direktør Søren Colding til ekstrabladet.dk.

I den forrige tv-aftale var startbeløbet pr. liga-hold omkring 800.000 kr. Derfor er det samlet set over en 4-årig periode et gigantisk millionbeløb, håndbolden har måttet sige farvel til.

AGK-direktør: Vi kæmper for alle klubber

Nu agter AG København at gå egne veje.

- Vi står frit til sommer. Hvis vi skal fortsætte som en del af den igangværende tv-aftale, skal der i hvert fald forhandles igen, fastslår Søren Colding.